Топ новини:

Новото място за срещи – пред триизмерното лого на Пловдив 2019

10 Януари 2019 коментара Младежка медия;
Новото място за срещи – пред триизмерното лого на Пловдив 2019

Триизмерното лого на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 на площад „Централен“ е новото място за срещи в града под тепетата

Композицията, изработена по иновативна технология от екологично чисти материали, бе монтирана тази сутрин. Представлява седемте арки, образуващи логото, смаляващи се в перспектива с надпис в основата „Plovdiv 2019“.

Изработката е на „РД Студио“ ООД. Технологията, по която е направена инсталацията е нова за България и гарантира както мобилност, така и безопасност. Металната основа е облечена в холандски материал, който притежава редица качества – водо и пожаро устойчив, той е олекотен и безопасен за околната среда. Арките са завършени с кварцова посипка, която има декоративна роля. 

Новото място за срещи нощем ще свети. То е автономно. Има вградена соларна система, която захранва акумулатор. Светодиоди осветяват арките отдолу, а енергията, която е необходима е само 18 вата – по-малко от една домакинска ел. крушка. В основата са поставени блокове от фибробетон – материал, който е олекотен и устойчив. Буквите са изработени от същия материал.. 

Монтирането на инсталацията става за много кратко време, защото не е нужно разпробиване и нарушаване на настилката. Фиксира се лесно, но се запазва устойчивостта, като  фирмата изпълнител гарантира, че не може да бъде обърната.

„РД Студио“ ООД е пловдивска фирма, която предлага продукти и услуги с високо качество на базата на иновативни решения, покривайки целия спектър на външната и вътрешна светеща и несветеща реклама, обемни светещи букви и интериорен дизайн.

тагове: нов, триизмерен, модел, лого, пловдив 2019, град, среща, място