Топ новини:

Pyrotechnix Crew изрисуваха новите графити на "На Тъмно"

18 Март 2014 коментара mediacafe.bg;
Pyrotechnix Crew изрисуваха новите графити на

Новите графити на верига магазини „На Тъмно” са дело на Димитър Механджийски, Васил Лалов (Pyrotechnix Crew) и Георги Ташкин. Те са изрисувани в тунела на Безистена и представляват изключително свежи сюжети на градската среда с карикатурни персонажи, контрастираща със сюрреалистична обстановка.

Проектът е реклама на спрейовете, който райтърите използват за новата си творба. Следва интервю с тях:

Какви са идеите, заложени в проекта ви?

Митко: Всъщност двете стени са с две отделни идеи, идеята на едната стена е да представим градската среда през нашия поглед, като ще нарисуваме няколко илюстративни карикатурни персонажа. Ще ги слеем в една улица, като цялото градско пространство ще се опитаме да го въведем. Идеята е да контрастира със съседната стена, където колкото и да я правим същите хора и същите стилове, там вече тематиката е по-сюрреалистична.

Кое е най-забележителното място, на което сте рисували?

Георги: Най-интересното място е горе театъра, който направихме миналото лято, имаше графити фест. Беше доста височко, построихме си скеле на няколко етажа и се получи много мащабно.

Трудно ли е да се докажеш в света на графитите?

Георги: И да и не. От една страна е лесно да те забележат, тъй като не са толкова много активните райтъри, обаче повечето хора ги забелязват с некачествени неща. Трудно е да се докажеш с нещо качествено, с добри рисунки.

Първоначалната идея за графит оцелява ли до края или се променя? И специално за сегашния?

Георги: Повечето пъти имаме готов проект. Хващаме стената, правим проекта, след което я рисуваме, но много често самият проект не остава цял до края, променяме го. Този път е малко по-експериментално, започнахме го само с една обща идея какво ще бъде, но като цяло е една пълна импровизация. Единственото нещо, което съм скицирал бяха самите букви.

Как си разпределяте работата върху един графит?

Георги: Ами лесно, по принцип всички сме на достатъчно добро ниво и всеки може да прави всичко почти. Имаме малко различни техники и се получава много готино като се смесят.

Какви са негативните неща, когато се занимаваш с графити?

Митко: Ами тук стените са доста неравни и търпят развитие в застой. Всяко едно нещо трябва отделно да се измисли, не може да дойдем с една цяла идея и да я прехвърлим, просто защото  стената не е нормален равен формат, а има чупки, спънки, електрически табла, стърчащи тръби, въобще доста разнообразна площ има.

Какви са мненията на околните за сегашния ви графит?

Митко: Ами за сега са много положителни. От начало бяха леко притеснени дали нещата ще бъдат свежи и дали ще им се харесат, но им показахме наше портфолио и на тях нещата им допаднаха и сметнаха, че могат да ни се доверят, от там нататък само положителни емоции.

 

тагове: На тъмно, графити, Pyrotechnix Crew, Пловдив