Топ новини:

Списание НУЛА32 представя онлайн новия си брой

27 Март 2020 коментара Младежка медия;
Списание НУЛА32 представя онлайн новия си брой

Въпреки ситуацията на световна пандемия, емблематичното градско издание за стил и култура издава своя 19-ти брой!

Джазът  "тази светла музика, плод на много мрак понякога" – е темата на новия брой на Нула32.

Какво е джазът? Естетика, манталитет, свободомислие. Отношение към света и времето, стремеж непрекъснато да търсиш, но и да намираш. Един труден за разбиране стил, останал встрани от популярната представа за изкуство, но може би – една от най-висшите му форми. В този кръстопътен град, който винаги е бил малко по-тъжен от останалите. – споделят от редакцията на пловдивското списание

Читателите на Нула32 знаят, че всеки един брой на списанието получава своя отделна премиера – събитие, което събира десетки млади и действащи хора, увлечени от сюжетите на града. Този път обаче премиерата ще е малко по-различна от досегашните.

Вместо да изпълнят двора на галерия „Червеното пони“, два етажа от пловдивски бар или цялата улица пред „Сандъкъ“, днес младите хора от Нула32 ще се срещнат с читателите си… онлайн.

Премиерата, което първоначално беше насрочена за 19 часа на 28 март (събота) в едно от култовите джаз места на Пловдив – Bee Bop Café, сега ще се проведе от разстояние на фейсбук страницата на списанието.

НУЛА 32 е безплатно градско списание, което излиза веднъж на всеки три месеца и се разпространява в десетки обекти из града. Списанието в няколкохиляден тираж създава градска култура като се опира на истории и образи от пловдивското минало и настояще, опоетизирани и разказани така, че от непознат фон в ежедневието те се превръщат във важен детайл, осмислящ живота в и на града.

Разбира се, в момента, в който ситуацията го позволява – новият тираж от 19-тия брой на Нула32 ще бъде наличен за своите читатели напълно безплатно на познатите им места.

тагове: нула32, списание, джаз, брой, премиера, онлайн