Топ новини:

"Вражалец" с Димитър Рачков и Любо Нейков през юли в Пловдив

19 Май 2017 коментара Дария Стоилова;

Спектакълът „Вражалец" на театър „Мелпомена" е истинският феномен в българския съвременен театър

Премиерата му е на 2 октомври 2006 година и оттогава до днес на представленията няма нито едно свободно място

На 2-ри юли юли „Вражалец“ отново ще зарадва плодивчани на сцената в Дом на културата "Борис Христов", а билетите вървят буквално, като топъл хляб. Това споделиха организаторите за mediacafe.bg

Димитър Рачков и Любо Нейков са в главните роли в театралния проект по Ст. Л. Костов. Освен тях на сцената ще излязат още уникалните Деси Бакърджиева, Албена Павлова и Петьо Петков-Шайбата под музикалното оформление на група ФСБ.

Постановката разказва за китно българско селце, в което пристига вражалец. Той предсказва на кмета, попа и двете най-видни девойки, че скоро при тях ще потече река от злато и някой, който е с тънък занаят ще им помогне да го окрият…

Като всички наивници, които я закъсват за пари, елитният квартет на селото се хваща здраво на въдицата и трескаво започва да търси фотографа Манчо, убедени, че той е човекът с тънък занаят и ще им помогне бързо да забогатеят. След като откриват калъпа за правене на фалшиви пари във фотото му, кметът, поп Стайко, Цвета и Босилка са повече от сигурни, че Манчо няма да откаже да ги вземе за сътрудници в неговата печеливша работа.

В този прочит на Вражалец няма да откриете нотки на морализиране. Това е един ярък разказ по пиесата на Ст. Л. Костов за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. На фона на бутафорен пейзаж поп Стайко ще задиря селските моми, минавайки с мотопед по сцената. Пародиен е образа на кмета, а Манчо ще омайва селските активистки Цвета и Босилка. Няма да липсват сексуалните закачки – осъвременени и цветисти.  Спектакълът е истински взрив от каламбури, гегове и добро настроение.

Участват: Димитър Рачков, Любо Нейков, Деси Бакърджиева, Албена Павлова и Петьо Петков - Шайбата
Постановка: Георги Стоилов
Сценография Нина Пашова
Продуцент: Театър Мелпомена


Цена на билет: 16лв; 18лв; 20лв; 25лв; 30лв

Телефони за резервация: 0888673600

тагове: вражалец, мелпомена, рачков, нейков, театър, постановка, билети,, феномен