Топ новини:

Доброволци обновиха междублоково пространство в Кършияка

14 Август 2020 коментара Mediacafe.bg;
Доброволци обновиха междублоково пространство в Кършияка

С участието на жители, експерти и активисти междублоково пространство в район “Северен” бе облагородено. На място бяха поставени тенис маса, баскетболен кош, футболни врати, кошчета за отпадъци.

Беше извършено почистване, озеленяване и боядисване на пейки и прилежащи части от детската площадка.  Обновяването на тази зона е отличен пример за това, че най-добрите резултати се получават, когато граждани и експерти работят заедно.

Активистите от сдружение “БГ Бъди активен” осигуриха координиране на дейностите, ангажиране на технически експерти и доброволци, както и на финансова подкрепа в размер на 1000лв.

Благодарим на доброволците, които помагаха, и на инициаторите, които кандидатстваха и ни дадоха възможност да направим този съвместен проект. Вярвам, че това е пътят, по който може да се развие силно гражданското общество”, сподели Гергана Ангелова от сдружението - “Надявам се чрез този пример повече хора да бъдат готови да поемат отговорност да променят средата, в която живеят”.

_Място Кършияка е създадено през последните няколко месеца с труда на десетки доброволци, живеещи наблизо като част от дейностите на сдружение “БГ Бъди активен” за облагородяване на градски пространства, обединени под името _Място България. Процесът започна през месец юни, когато  група ентусиасти кандидатства по конкурс от инициативата с награден фонд за облагородяване на градско пространство. Младите хора биват избрани заради готовността им да участват в създаването и поддържането на зоната.

Дейностите по пространството се извършиха в партньорство с Община Пловдив, район „Северен“.

 

тагове: БГ бъди активен, без отпадъци, инициативи, Място България