Топ новини:

Емблематични сгради в Пловдив засияват в синьо отново

23 Октомври 2018 коментара Малдежка медия;
Емблематични сгради в Пловдив засияват в синьо отново

На 24-ти октомври светът светва в синьо по повод Международния ден на ООН

В този ден емблематични световни паметници на културата и значими сгради се осветяват в наситеносин цвят. Избрана е именно тази дата, защото тогава се отбелязва и годишнината от влизане в сила на Хартата на Организацията на Обединените нации. Това е уставът, който сформира ООН като организация, имаща за цел да опази световния мир.

Този ден се отбелязва и от Зонта Интернешанъл – международната неправителствена организация с 30 000 членове в 67 страни, бореща се за овластяване на жените по целия свят чрез сървис и застъпничество. Зонта Интернешънъл, която през 2019 г ще чества своята 100 годишнина именно в Пловдив, която има съвещателен статут в ООН и участва дейно в 16-те дни срещу насилието с мащабната си кампания „Зонта казва НЕ на насилието над жени и момичета”.

Затова Z клуб Пловдив – младежкото подразделение на Зонта клуб – Пловдив, тази година за 4-ти пореден път ще отбележи 73-я рожден ден на ООН, като облее в синьо една от емблематичните забележителности на бъдещата културна столица – Римския стадион. Като признато вече културно средище, той ще заблести в синьо, солидирайки със световните надежди за едно по-справедливо и светло бъдеще. Ще бъдат раздавани лентички и информационни брошури, свързани с Глобалните цели на ООН.т Акцията ще се проведе от 18:30 до 22:30 часа.

 

тагове: пловдив, сгради, римски стадион, z club, зонта, оон, мир, светло бъдеще