Топ новини:

„Хвърчаща класна стая“ ще обикаля Пловдив и региона

26 Септември 2019 коментара Младежка медия;
„Хвърчаща класна стая“ ще обикаля Пловдив и региона

В подножието на най-високото пловдивско тепе – Младежкия хълм, се издига Град на децата. Първата копка беше на 1 юни, когато само в рамките на няколко часа и с енергията и креативността на стотици деца изникнаха и първите постройки – банка, болница, библиотека. Децата сами измисляха какво да построят и как да организират града си, а за това им помагаше екипът на Детската архитектурна работилница. Използваха се само рециклирани строителни и индустриални материали. През юни и юли строителните дейности продължиха и градът се разрасна, а децата се учиха не само как да използват чук или винтоверт, но и се запознаха и основните принципи на архитектурата и бяха провокирани да мислят за града и как той може да бъде по-хубаво място. 

С настъпването на есента идва и края на Града на децата – но само на неговата постоянна локация на Младежкия хълм. Той ще продължи живота си като „Хвърчаща класна стая“, която ще бъде представена в събота, 28 септември, на Младежкия хълм. В нея децата създават триизмерни структури в реални размери от дърво, текстил, хартия и др. Мост, палатка, купол и арка са само част от елементите, които малките строители изграждат, за да  упражнят знанията си по математика, физика, история, география и изкуство.

Работилницте са деца между 6 и 12 години и участието е безплатно.

След представянето на 28 септември „Хвърчащата класна стая“ ще потегли на път из Пловдив и региона и ще предлага архитектурни работилници и игри за деца.

Кога: 28 септември 2019г.

Час: 11.00-17.00 часа

Къде: Младежки хълм (поляната до Приключенския център)

Възраст: 6-12г.

Проектът „Изграждаме заедно“ е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

тагове: град на децата, хвърчаща класна стая, рециклиране, природа, младежки хълм