Топ новини:

Медици от цялата страна се събраха на първия си фестивал в Пловдив (СНИМКИ)

24 Март 2017 коментара Младежка медия;
Медици от цялата страна се събраха на първия си фестивал в Пловдив (СНИМКИ)

Пловдив бе домакини на Първия национален студентски фестивал на Медицинските университети в България  

Днес се проведе първото издание на Националния студентски фестивал на медицинските университети в България. Една от целите на мащабния форум е да се даде сцена за изява на художественото и научно творчество на студентите, с идеята, че  мисията на изкуството и медицината е обща – да спасят човека, да запазят неговия живот, но и да осмислят стремежа му към духовност. Инициатор и домакин на Първия Национален студентски фестивал на Медицинските университети в България е пловдивският Медицински университет, като проявата се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. 

Сред официалните гости на откриването в „Аула Магна“ на Факултета по дентална медицина бяха заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева, Председателят на Общински съвет – Пловдив - Савина Петкова, заместник областният управител на област Пловдив - Владимир Петров, Почетния консул на Германия в Пловдив - д-р Марияна Чолакова, ректорът на АМТИИ – проф. Милчо Василев, както и ректорите на Медицинските университети от Плевен, Варна, София и Стара Загора.

„Всяко начало е съпътствано с предизвикателства, но аз вярвам, че идеята ще срещне много съмишленици, приятели и последователи и с всяка изминала година ще носи все по-голяма удовлетвореност, вдъхновение и добро настроение от съприкосновението с художественото и научно творчество на студентите. Именно заради  такива прекрасни инициативи, реализирани от млади и талантливи хора като Вас, Пловдив винаги е бил специален и  уникален град, изпълнен с неповторим дух и атмосфера“, каза в приветствието си заместник-кметът Амелия Гешева, която поздрави от свое име организаторите и участниците от Европа Азия и Африка. Тя благодари специално на Медицински университет – Пловдив, за това че институцията от години е верен съмишленик, коректен партньор и приятел, на чието партньорство Община Пловдив много държи и вярва, че сътрудничеството ще продължи и занапред в името на общата кауза „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

„Вярвам, че сътрудничеството между всички нас е път, по който ще направим възможна срещата на различните култури, ще се потопим в магията на изкуствата и научното творчество, за да се обогатим духовно и да живеем в толерантност едни с други в един по-добър свят.“, каза още в приветствието си Амелия Гешева. Тя пожела на успех на всички участници в Първия Национален студентски фестивал на Медицинските университети в  България и на добър час на фестивала.

 

тагове: фестивал, студенти, медицина, танци, култура, българия, му, парти, млади хора