Топ новини:

НМФ стартира дискусии за социално значими каузи в "Отсреща"

16 Април 2018 коментара Младежка медия;
НМФ стартира дискусии за социално значими каузи в
Национален младежки форум в партньорство с Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите като организация член, започват серия от дискусии-практики на тема: „Социално предприемачество“
 
Дискусиите ще бъдат организирани в кафе "Отсреща" на ул. Бетховен 12 в неформална обстановка. Основната цел на дискусиите е да се оцени нуждата от информация относно социално предприемачество, социално значими каузи, тяхното осъществяване, развитие и изпълнение. 
 
Какво е социално предприемачество? С какво се различава от корпоративната социална отговорност. Как можем да развием социално предприятие в България. Съществува ли законова рамка. Налични програми в България за развитие на социално предприемачество. Добри примери от България и света. 
 
Всеки ще има възможността да обедини усилия с участниците в дискусията и да разработят заедно дадено събитие, инициатива или начало на проектен план за бизнес идея, която биха желали да осъществят заедно или поотделно. 
 
Подгответе вашите творчески умения. Вземете със себе си добро настроение и готовност за споделяне. А ако имате идеи, за които търсите съмишленици може би това е мястото, на което може да ги намерите. Да се забавляваме без да се взимаме на сериозно.
 
Събитието се организира с доброволното участие на МСМРБ и е част от проект финансиран по Еразъм+, Ключова дейност 2 с наименование Dive Deeper into Social Entrepreneurship, в който Национален младежки форум е партньор. Водеща страна по проекта е Македония с партньорството на България, Турция, Гърция, Румъния, Перу, ЮАР и Коста Рика. Основна цел на проекта е да проучи основните умения, които са нужни за да се осъществява социално предприемачество, да популяризира темата сред различни общности в държавите партньори и да оцени нуждата от създаване на законодателна рамка – позитивите и негативите от такава, в зависимост от контекста на всяка държава партньор. 
 
Фасилитатор: Георги Мерджанов – Младежки работник. Участвал е в инициативи като Кино Космос - Културен Космос, Национална Дебат Варна. През 2017 година е заместник-председател на Национален младежки форум отговорен за приоритет Местна младежка работа и политика. Интересите му са в "Право на град", "Активно гражданство" и неформално образование.

Ще се проведат две дискусии на 19 и 26 април в четвъртък.

  • Дата: 19 април, четвъртък от 19:30 – 21:00 часа 
  • Дата: 26 април, четвъртък от 19:30 – 21:00 часа

Повече за събитието може да видите ТУК

тагове: клуб, кауза, социална политика, мсмрб, нмф, отсреща, младежи