Топ новини:

Областният кризисен щаб въведе допълнителни мерки

09 Юли 2020 коментара
Областният кризисен щаб въведе допълнителни мерки

До 30% от капацитета на Античния театър и Лятно кино "Орфей" ще могат да бъдат използвани при предстоящите събития там от културната програма на града. Това стана ясно след заседание на Областния кризисен щаб.

Намалянето на капацитета до 30% влиза в сила и за всички събития, които ще се състоят на закрито в цялата област.

От днес нататък всяко едно планирано публично събитие ще трябва да бъде предварително съгласувано с Областния кризисен щаб.

Отменят се до второ нареждане и всички събори в населените места в Пловдивска област.

Новите мерки, касаещи само Пловдивска област, ще важат до спадане броя на новозаразените и нормализиране на обстановката.

Припомняме, че днес Министърът на здравеопазването издаде заповед за връщане на част от противоепидемичните мерки на територията на цялата страна:

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито ще се провеждат без публика.

Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

На открито се допускат посещенията при заетост на местата до 50% от общия им капацитет при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и другите изисквания.

Не се разрешават също групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито.

тагове: Пловдив, коронавирус, епидемия, мерки