Топ новини:

Остават броени дни до еко-джаз фестивала "Звукът на тишината"

23 Юли 2014 коментара Дария Стоилояа;
Остават броени дни до еко-джаз фестивала

Всяка последна събота на месец юли на връх Перелик в Родопите, се провежда завършващата част на Международния етно-джаз фестивал “July Jazz Смолян”. Това е единственият по рода си фестивал в България на 2191 метра надморска височина, в напълно естествена среда.  

 Тази година датата е 26 юли, а домакин отново ще бъде уникалната „Къща на мечките“ - първата изцяло екологична туристическа постройка, която всъщност е 150-годишна сграда, изградена от камъни и слама.

На 26 юли от 8 часа вечерта самата тя ще се превърне в своеобразна сцена за музикантите. Предстои една нощ под звездите в сърцето на Родопите, изпълнена с музика и емоции.

За девета поредна година на връх Перелик, на сцена от свещи, музиката отново ще се слее с природата. Под звездното небе разнородни артисти ще се опитват да привлекат любителите на музиката към екологичната кауза на фестивала. Специални огнища и отблясъците на над 2 000 обезопасени свещи, заедно с 4 000 бали сено оформят артистичното пространство. След, като приключи събитието, балите се разстилат за наторяване по поляните около върха и за запълване на стари коловози.


Гости на събитие са: Paolo Di Sabatino Trio (Италия), Kuba Stankiewicz (Полша), Baraka Brass Band (Сърбия).  Със специалното участие на Веско Ешкенази и победителката от Х Фактор - Жана Бергендорф.

тагове: еко, джаз, фестивал, къща, Родопи,музика, свещи