Топ новини:

Студенти от ПУ дариха книги и медикаменти на Детската онкохематология на УМБАЛ

15 Март 2017 коментара Дария Стоилова;
Студенти от ПУ дариха книги и медикаменти на Детската онкохематология на УМБАЛ

Събитието бе под надслов „Студенти за бъдещи студенти“ и се осъществи благодарение на Филологическия и Философско-историческия факултети на Пловдивския университет

Книги и медикаменти за пациентите от детското онкохематологично отделение в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“ осигури благотворителната инициатива „Ola Española” на студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, които изучават испански език. Към тях се присъединиха лингвисти и почитатели на езика и културата на Кралство Испания.

„Ola Española” се провежда за първи път и има за цел лингвисти, студенти и любители на испанския език и култура да се обединят, за да се запознаят, да се забавляват и да „благоТворят“, разказа Лидия Шамова, преподавател по испански език в ПУ „Паисий Хилендарски“. 

Тя сподели, че наред с танците, музиката и презентациите, включени в програмата на „Ola Española”, участниците са успели да се обединят около идеята за помощ на най-младите онкоболни. Със събраните средства са закупени детски книжки,  предоставени им със значителна отстъпка от издателство „Colibri“, и специфични медикаменти, необходими на лечебния процес при деца на химиотерапия, за които държавния бюджет не отпуска средства.

Снмка на СС към ПУ - архив

тагове: УМБАЛ, свети георги, средства, студенти, детска онкология, дарение