Топ новини:

Национална конференция събира младежи в София

17 Февруари 2016 коментара Дария Стоилова;
Национална конференция събира младежи в София

Националната младежка конференция “Младежкото включване – младежкото овластяване”  ще се проведе на 12 и 13 март в град София.

НМФ организира провеждането на Национална младежка конференция, която да събере на едно място младежки представители от различните Локални младежки академии, представители на други младежки организации и представители на национални институции. Тази национална среща ще предостави своеобразен национален диалог по темата „Включването на младите в процеса на вземане на решения”. След края на срещата ще се обобщят Препоръки за последващи дейности, които да бъдат представени на общините , както и на Националното сдружението на общините в България

Национален младежки форум /НМФ/ работи активно по стратегически приоритети „Образование“ и „Местна младежка работа и политика“, с цел на включването на младежките организации и младите хора в процесите на формулиране на политики и вземане на решения съвместно с институциите на местно, регионално и национално ниво. През 2015 и 2016 се проведоха Локални младежки академии на НМФ в градовете: София, Батак, Правец, Силистра, Варна, Харманли, Кърджали, Бургас, Карнобат, Видин, Велико Търново, Стара Загора и Смолян.

Участие могат да вземат активните млади хора, които успешно са преминали Локална младежка академия на НМФ.

Желаещите да участват следва да попълнят онлайн-формуляра за кандидатстване не по-късно от 18.00 часа на 1 март (вторник) 2016 г.

тагове: НМФ, младежки академии, младежи, академия, Младежкото включване – младежкото овластяване, конференция