Топ новини:

"Няма да забравим, няма да простим!"

20 Септември 2013 коментара Младежка медия;

2 години от убийството на Ангел Петров и трагичната смърт на Павел Толев, чиято памет ще бъде почетена в  село Катуница.

В събота ще има панихидата на гробищата в селото, а в неделя ще се проведе футболен мач между Национален отбор от фенклубовете на България(Ботев, ЦСКА и Левски) и ветераните на  клуб "Тракиец"- Катуница Бащата на Ангел - Атанас Петров, ще играе в отбора на ветераните.

Пак в неделя съотборниците на Ангел от пловдивската школа по Киокушин ще го почетат с демонстрации. А на стадиона в Катуница ще се раздава и курбан, в чието приготвяне ще се включат родителите на Павел.

На 23 и 24 септември ще има две мълчаливи шествия под надслов "Няма да ви забравим". Те ще потеглят от центъра на Катуница до паметника на Ангел и Павел на булевард "Стадиона" в селото.

Феновете на Ботев Пловдив пък пуснаха съобщение до останалите фен-клубове в страната да обърнат знамената си на мачовете този уикенд и да запазят минута мълчание в началото на всяка футболна среща.

"Призоваваме и останалите агитки в България да направят същото. Има каузи, за които няма деление, както през онази септемврийска вечер го показахме...", алармираха "жълто-черните" привърженици. 

Припомняме, че на печалния ден, преди 2 години, стотици хора се обединиха в подкрепа на семействата на убитите момчета. 10 дни по-късно студентите и още хиляди млади хора излезнаха с декларация с 10 искания за промяна.

Миналата година футболни фенове от Пловдив, София и Стара Загора направиха поредното масово шествие в знак на беззаконието в страната. 

тагове: смърт,катуница,фен,мач,помен,стадион,курбан