Топ новини:

Reporteen провокира тийнейджъри да правят късометражни филми

05 Декември 2013 коментара Славена Шекерлетова;
Reporteen провокира тийнейджъри да правят късометражни филми

Имате идея за оригинален късометражен филм с оптимистично, позитивно послание? Конкурсът Reporteen е платформата за вас – третото му издание вече започна, а кратките филми се приемат до 24 май 2014 година. Организатор е Центърът за образователни инициативи с подкрепата на фондация “Америка за България”.  Темата, на която трябва да бъдат кратките филми е „Изборът е…“ с времетраене до 3 минути.  Видеата могат да бъдат заснети с телефон, таблет, фотоапарат. Важен е подходът и интерпретацията.

Организаторите апелират за положително послание на филмите, които могат да са решени във всякакъв жанр - игрални, анимационни, документални. Победителят в конкурса ще получи честта да види своя видеоматериал нa Фестивала за българско кино NY Independent, а филмите на първите трима ще се излъчват преди всяка прожекция на Лятно кино в БНТ.  За всички финалисти са предвидени най-различни награди – смартофни, фотоапарати, камери за подводно снимане, лаптоп и други.

През тази година темата на конкурса бе „Толерантността е...”, а темата на първото издание през 2012 година: „Свободата е...”. 

През 2012-та един от финалистите бе Велизар Траянов, който се представи с този клип: 

Повече за конкурса и предишни участници в страницата  www.reporteen.bg

тагове: кино, късометражни филми, младежи, тийнейджъри, Свобода, Избор