Топ новини:

Здравко Димитров към младите: „Най-големият учител е животът“

22 Октомври 2019 коментара Младежка медия;
Здравко Димитров към младите: „Най-големият учител е животът“

Алианс на младите ще консултира и съветва новия кмет във взимането на управленски решения.

Това е бъдещето. Няма как. Трябва вие да се подготвите, за да може да смените нас. Вечни хора няма. Ние сме длъжни да подготвим тези след нас и да оставим Пловдив в ръце, които са готови да управляват и хора, които могат да носят отговорност.

Няма училища за кметове, за областни управители, всичко това се учи в движение, за съжаление. – сподели кандидатът за кмет Здравко Димитров

Единствено времето и хората променят нашия град. И ако първото не зависи от нас, то второто се оказва може би единствената цел, която си струва. „Никой не е вечен“ – заяви кандидатът за кмет Здравко Димитров пред младите пловдивчани на среща в Дома на културата. Близо два часа Зико отговаряше на въпроси на успели и предприемчиви младежи от Пловдив и региона и даде заявка за приемственост и диалог с поколенията, но не като празните думи от повечето политически кампании.

Заедно с кандидатите за районни кметове Костадин Димитров („Тракия“), Георги Стаменов(„Централен“), Иван Стоянов („Източен“), Димитър Колев(„Западен“) и Стоян Алексиев(„Северен“) и Костадин Язов(„Южен“), Здравко Димитров изложи пред младите цялостния си възглед за бъдещето на града, в чиято основа той вижда именно тях – образованите, креативните, съзидаващите, които са решили да останат тук или да се приберат от чужбина, защото вярват, че Пловдив, макар в момента да има някои проблеми за решаване, се развива и може да бъде техния дом.

Винаги съм давал път на младите хора, които са около мен. И в спорта е било така – винаги, когато е идвал млад състезател, не съм му пречил. В политиката – също. Като администратор винаги съм поощрявал младите хора. Утре, вдругиден, аз може да не съм на тази позиция, но те са тези, които ще останат тук и ще работят. Доставя ми удоволствие да видя млад човек, който се е реализирал.

Здравко Димитров не пропусна да отбележи, че в Пловдив има 40 хиляди студенти и точно те са тези, които един ден ще поемат този град в ръцете си, ще правят бизнес, ще инвестират, ще творят тук. Затова помощта и диалога с младите е сред неговите приоритети, не само защото те ще наследят нас, но и защото необремененото съзнание на младия човек може да предложи много иновативни решения по актуални проблеми.

„Младите реагират на даден проблем по различен начин, който често пъти е по-сполучлив от стандартния.“ – заяви Зико.

Затова и кандидатът за кмет даде пълната си подкрепа в създаването на Алианс на младите – консултативен орган към кмета. Организация, която ще участва активно в предлагането взимането на управленски решения за Пловдив.

Част от актуалните проблеми, които пловдивчани споделиха и обсъдиха със Здравко Димитров, бяха въпросите за все по-утежняващия се автомобилен трафик в града и неговите решения – възможности за оптимизация на градския транспорт, инфраструктурни идеи за „отпушването“ на градската част, както и създаването на публични пространства, напълно свободни от автомобили.

„Ако трябва да погледнем визионерски – Пловдив отесня. Трябва да отворим границите на града. Системата натежава и не далеч времето, когато тя може да блокира. Трябва да помислим за Пловдив. Задръстванията стават непреодолими. Градският транспорт не е това, което трябва да бъде. Превозвачите имат изисквания, но и ние ще поставим нашите. Когато се оптимизира градският транспорт и знаеш, че като отидеш на спирката, ще стигнеш навреме, ти няма да искаш да излезеш с личния автомобил, да търсиш да паркираш и да плащаш.“ – коментира Зико относно ситуацията по пътищата в града

Известен и като успешен спортист, Здравко Димитров не пропусна и болезнената тема за настоящето на пловдивския спорт, който е важен не само за успехите и медалите, но най-вече за възпитанието, което дава на подрастващите, които също един ден ще станат част от гражданското общество. Зико даде за пример някогашните ученически първенства, които днес съществуват само в директни елиминации, след които отборите никога повече не играят заедно.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ видя в младите пловдивчани бъдещето на града, утрешното ние. Тези, на които той трябва да създаде условия за усъвършенстване, което после да се върне на всички нас, но Здравко Димитров напомни, че животът не се учи в университет и понякога не всичко става както на теория.

Най-големият учител е животът. Трябва да си изстрадаш някои неща – сподели за финал Зико.

тагове: здравко, димитров, кмет, избори, герб, среща, младежи, пловдив