Топ новини:

“Биг бенд Пловдив” с концерт на Акведукта на Бунарджика

29 Юни 2020 коментара Mediacafe.bg;
“Биг бенд Пловдив” с концерт на Акведукта на Бунарджика

Концерт на култовия „Биг бенд Пловдив” с диригент Николай Гешев ще озвучи акведукта на Бунарджика в петък вечер. Пловдивчани ще могат да се насладят на музиката на най-популярните пловдивски инструменталисти безплатно, а началото на събитието е в 19.00 часа.

„Биг бенд Пловдив“ е създаден през 1999 г. и тази година през есента ще честват своя 20 – годишен юбилей със специално събитие. От самото начало в състава на бенда свирят известните инструменталисти от групата “Бели, зелени, червени”- една от най-успешните джаз-формации от близкото минало.

Оркестърът е традиционен музикален домакин на церемонията по връчването на наградите “Пловдив”, а активната му дейност включва и редица фестивални участия, както и  участия в почти всички джаз-форуми у нас. Репертоарът на бенда е изключително широк - от класически джаз до съвременни латино и поп парчета. Почти всички пиеси са аранжирани от Николай Гешев - диригент на състава.

„Биг бенд Пловдив“ участва редовно в повечето общоградски празници  на открито, а от няколко години като техни солисти се изявяват и възпитаниците на най-популярната школа за млади таланти „Арт Войс център“.

 

 

тагове: Пловдив, музика, концерт, Биг бенд Пловдив