Топ новини:

Биротерапията, която превзе Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

12 Септември 2017 коментара Мартина Петрова;
Биротерапията, която превзе Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Beer, Bier, Bière, Birra, Пиво, Piwo, Cerveza, Öl, Øl

Тази напитка има много имена на различните езици, но навсякъде е еднакво любима!

БИРАТА е най-старата и най-консумираната напитка в света, която се нарежда на 3-то място след водата и чая.

Именно на тази сладостна течност бе посветен цял фестивал в древния град на 7-те тепета. В интервала 6-10-ти септември Пловид подслони в полите на Младежкия хълм множество бутилирани представители на този клас алкохол. 

Plovdiv Beer Fest представя бирените вкусове и традициите им в различните култури. Бяха показани най-големите постижения в производството на пиво от различните народи. Българските атрактивни крафт бири също бяха изложени редом с големите имена в бранша. Предствители като "Гларус", "Диво пиво", "Бял щърк" и прочие се дегостираха и консумираха с наслада от посетителите. 

На един от щандовете приветлива млада дама ни запозна с книга, чиято цел е да промотира бирата като напитка и да разпространи консумацията ѝ.

"Свикнали сме да приемаме бирата като напитка, която няма особена стойност. Като алкохол, който се пие основно от металяги по концерти и тийнейджъри. Реално традициите на тази течност са вкоренени далеч в човешката история и пътят ѝ е сравнително по-изискан и специфичен, отколкото го приемаме.Съвремието е установило място на бирата в ежедневието ни, което не позволява тя да разгърне целия си капацитет от вкусове, видове и прочие. Идеята на книжката, която предлагаме, е да превърнем рутината в ритуал на всяка глътка. А освен това има и дневник на почитателя на бира. Така съчетаваме полезното с приятното, забавното."

Всеки посетител можеше да обиколи щандовете и да опита бира от цял свят. За по-любопитните барманите бяха подготвени с информация за процеса на приготовление от брането на хмела, през ферментацията, преработката, бутилирането, та чак до отварянето на капачката пред самите нас. 

Успоредно с пивото се предлагаше разнообразие от вкусни мезета. Та заедно с бутилката, вървеше и ребърце в другата ръка. 

За да е съвсем пълна забавата, организаторите бяха подготвили музикална сцена, на която се подвизаваха различни изпълнители. Част от тях изпълниха трибюти на световно извести групи като "Nirvana", "Pink Floyd", "Jimi Hendrix".

СНИМКИ: Фей Методиева и Мирослав Чобанов

тагове: бира, младежки хълм, пловдив, музика, забавление, почивка, интересно