Топ новини:

Двудневен фестивал на ролерите в Пловдив

18 Май 2017 коментара Дария Стоилова;
Двудневен фестивал на ролерите в Пловдив

Този уикенд (20-ти и 21-ви май) в Пловдив ще се състои първия Ролер Фест за малки и големи.

Събитието е под наслов "Да караме заедно ролери в Пловдив".

Ролерфестът ще се проведе в различни локации на града, подходящи за каране на ролери и ролкови кънки.

Целта на мероприятието е да се популяризира ролер спорта сред малки и големи, като начин за здравословно и приятно прекарване на свободното време, да се развиват социалните контакти между младите хора, да се мотивира тяхното желание за спорт и развитие на двигателната им култура, и не на последно място – да даде възможност на хората от град Пловдив и други градове на страната (София, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Пазарджик и др.) да правят заедно това, което обичат – да карат ролери. 

Фестивалът ще бъде официално открит на 20 май в 8:45ч, пред Ескалибур  в парк Лаута, като ще продължи със състезания за Купа Лаута в различни възрастови групи на Картинг писта Лаута. Най-добре представителите се ще бъдат наградени с купи, медали и грамоти, осигурени от спонсорите. След това ще се вземе участие в "Алея на спорта" в парк Лаута - представяне на различни видове спортове и спортни клубове, които ще бъдат снимани с дрон. И в двата фестивални дни са предвидени  карания в подходящите за това градски зони, както и демонстрации и слалом трикове с ролери между конуси.

В програмата на Ролерфеста е включен Уъркшоп „Да караме заедно ролери“ – безплатни уроци за начинаещи без ограничение във възрастта по ролери и ролкови кънки (quad кънки), в които желаещите да се пробват ще се запознаят с правилата при обуването на ролери и слагането на протектори, както и ще придобият основни умения при различните движения на ролери или кънки като засилване, правене на завой, спиране и др.

П Р О Г Р А М А:

20.05.2017 Събота

  • 08:45 Отриване на Ролерфеста пред Екскалибур
  • 09:00 Състезание RunNRoll за Купа Лаута на Картинг писта Лаута
  • 10:00 -11:00 Участие в "Алея на спорта" - представяне на различни видове спортове и спортни клубове, които ще бъдат снимани с дрон - парк Лаута. 

Награждаване на победителите от състезанието на картинг пистата.

  • 11:00 -14:00 Уъркшоп „Да караме заедно ролери“ – безплатни уроци по ролери и ролкови кънки за малки и големи с томбола с награди за участниците - парк Лаута, организиран от СНЦ „Екстрем Скейт“ и SKATESHOP EXTREME

Участниците ще придобият:

– основни познания по видовете ролери или ролкови кънки и протекцията за тях;

– основни правила при обуването на ролери или ролкови кънки и слагането на протекцията;

– основни движения като засилване, завиване, завиване на вътрешен и външен ръб при ролерите и други;

- основни спирания с ролерите или ролковите кънки.

  • 17:00 Каране на площад Съединение при рампите за скачане
  • 18:00 Разходка из стария град, сборен пункт – пред х-л Тримонциум
  • 20:00 Обща вечеря 
  • 23:00 Нощно каране и обиколка пред музеите за снимка, свързано с Нощта на музеите

21.05.2017 Неделя

  • 10:00 - 17:00 Каране, демонстрации и слалом трикове с ролери между конуси в подходящите за това градски зони като парка на паметник Альоша, парк Лаута, Гребна база и др.
  • 17:00 Закриване на Ролерфеста
тагове: фестивал, ролери, лаута, пловдив, програма, кънки