Топ новини:

Фестивалът „Рошавата котка“ събира 520 таланта в Пловдив

11 Юни 2018 коментара Младежка медия;
Фестивалът „Рошавата котка“ събира 520 таланта в Пловдив

Детско-юношеският фестивал за театрално, музикално и танцово изкуство „Рошавата котка“ ще се проведе и тази година в Пловдив, в средата на месец юни, за 16-ти пореден път

Събитието се организира от Ротаракт клуб – Пловдив, с подкрепата на Ротари клуб – Пловдив и Драматичен театър Пловдив. През 2018-та, то ще събере на една сцена 520 малки и големи таланта от цяла България.

Участниците във фестивала ще зарадват пловдивчани и гостите на града с богата програма. Както винаги, публиката ще може да се наслади на голямо разнообразие от категории и жанрове - от народни танци до джаз-балет, от класически изпълнения на пиано и народни песни до най-новите музикални хитове. Зрителите ще имат възможност да гледат и постановки по български и чуждестранни произведения. Театралният жанр ще включва различни стилове, гарантирайки един страхотен културен уикенд.

Любителският фестивал „Рошавата котка“ се гордее със своята шестнадесетгодишна история. Време, през което се радва на засилен интерес и е успял да се наложи в културния календар на Пловдив. Целта на инициативата е да даде възможност за изява пред публика на деца и младежи от 5 до 18 години и да насърчи развитието на техния талант и творчески капацитет.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе на 16 и 17 юни, от 10 до 17 часа, в Драматичен театър - Пловдив. Събитието ще приключи с тържествена церемония по награждаване на победителите в неделя (17.06), от 18:15 ч.

Входът е свободен.

тагове: фестивал, таланти, музика, стихове, рошавата котка, ротари клуб, пловдив