Топ новини:

Фестивалът Shake that Хълм за втора година под тепето (ПРОГРАМА)

22 Август 2016 коментара Младежка медия;
Фестивалът Shake that Хълм за втора година под тепето (ПРОГРАМА)

За втора поредна година Shake that Хълм ще разтресе Младежкия хълм в Пловдив

Входът, както и миналата година, за всички дни, отново ще е свободен

Този септември айлякът на поляната под тепето ще е по-дълъг от миналата - цели 5 дни. От 2 до 6 Септеври на 2 сцени, 80 часа музика и с множество допълнителни събития, танци, работилници и студиа на открито ще открием сезона на фестивалите в Културната Столица на България и Европа по най-подобаващия възможен начин.

В началото беше Музиката...

Каварна падна, но на 2 септември  ще допринесем за битката Пловдив да е новата столица на твърдата музика. На сцената ще забият Repertior, NU/ANCE и изгряващите пловдивски звезди от ТДК на Главната сцена, а Burbon street ще продължат епичното дело в рок вечерта на Акустичната сцена.

На следващия ден - 3 септември организаторите споделят, че ще залеят съботния ден с fusion от етно ритми. На Главната сцена за разпространяването на духът на уикендския айляк ще помагат StillDrinkоv, Plastic Bo, Тъпани и гайди, а за допълнително Shake-ване ще допринесат и специалните ни гости от близка нам Балканска страна, които ще обявим след броени дни (за да има съспенс все пак).

4 септември Младежкият хълм ще се нажежи до тъмните отенъци на червеното, защото се очертава брейк клубове и рапъри от цяла България да се стекат на Поляната за "Битки под Тепето". След подобаващия тупаник на сцената ще избухват Keranov & Jay, Поднулевия и Черния, Badjo & Worst и Jentaro, а в малките часове на нощта хип-хоп вакханалията ще продължи на Акустичната сцена с Freestyle battle.

На 5 септември хората ще се оставят на ударни дози айляк и chill в компанията на Parapitek, Мерудия и Loco Mosquito, като и за този ден е запазен за специална изненада, която mediacafe ще обяви съвсем скоро.

Финалният ден не е случаен, а именно Съединението на България и естествено - денят на Пловдив

Под Младежкия хълм младежите от ЕРА 3000 ще покажат своята хореография върху български народни ритми със съвременна интерпретация, както и мотиви от други нации чрез т.нар. "Танц на Народите". Шотландско-френско-руско-българската група The Bedlam Club ще покажат какво са сътворили чрез интернационалната си група с помощта на обща любов към джаза. В празничния ден специален гост ще е японката Сатоми Такада, която от години живее в България и е влюбена в нашия фолклор. Тя ще подари на гостите на фестивала български и японски народни песни, а след това  членовете на фолклорен състав "Веселяци" от село Каравелово, където Сатоми живее, ще продължат с българските етно ритми.

На хълма ще може да усетите още Slackline или Yoga Fly, класове по традиционна йога, работилница за оригами, тренировки по Kangoo и функционален фитнес на открито с WOW sport, Айкидо демонстрации и много други. 

Родителите и децата в никакъв случай не са забравени, като ще има и специална "Зона за Децата", където малчуганите ще имат възможност да се занимават с творчески, физически, артистични и спортни активности във формата на Инкубатор Деца творят на хълма.

Присъствие на фестивала под тепето ще имат и специален комикс-бранд, проектът на Фабрика за Идеи - Резиденция Баба, както и благотворителни инициативи.

За първи път тази година традиционният Handmade Day, който се провеждаше в Капана, ще се стане част от Shake that Хълм - от 3 до 5 Септември с над 200 творци.

Shake that ХЪЛМ - 2015 from Avocado Media on Vimeo.

СНИМКИ на фестивала под тепето от 2015-та година може да видите ТУК

тагове: тепе, фестивал, младежки хълм, пловдив, музика, танци, работилници, фестивал, лято