Топ новини:

Какво знаеш за Стругаре - не знаеш нищо (СНИМКИ)

24 Декември 2017 коментара Марти ПЕТРОВА ;
Какво знаеш за Стругаре - не знаеш нищо (СНИМКИ)

“Какво знаеш за времето, не знаеш нищо” 

Какво знаеш за Стругаре, не знаеш нищо

Започваш с един струг, с който си завършил гимназия. От това се е появила само една панта за врата и нищо повече. Дали? Или пък име, сценичен псевдоним и цяла нова вълна в музиката. Май е второто! И май вчера пя в Пловдив. 

На нас ни е за първи път. “Пост-културна сцена" го посрещна и билетите бяха “SOLD OUT”. Публиката нервничеше в очакване. Бутаха се и се настъпваха кецове с навити крачоли. Всеки искаше да е най-отпред. А той си беше съвсем спокоен, пиеше си уиски с лед. Пя всичко, което е създал досега. Не е много. Около шест песни. Пя и нови неща. 

Не бърза за албум, защото пише само когато знае, че ще му се получи. Изпява най-новото си парче повторно, а то е озаглавено “Бизнес”. Клипът е черно-бял. 

Всичко при него е ъндърграунд. Не е правено досега в България. Той не е рап изпълнител, не е и RnB. Той е поет. Той казва това, което всеки си мисли. Не го прави, за да е популярен, а защото така му харесва. Не е в рима, повече е бял стих. Но кой ти обръща толкова внимание дали е литературно издържано. Харесва ти, че е истиснко. От нещата, които ти се случват всекидневно. А някой е решил да пее за тях. 

Стругаре прави нещо, което всички чуваме и виждаме за първи път. Ако не знаеш, ще предположиш, че идва от някоя част на Ню Йорк. Стилът сам си го създава. И не само за музика, чисто визуално. 

На сцената е повече статичен или не, но със сигурност му харесва и стои добре. В един момент просто слиза и изчезва сред тълпата. Публиката чака. Ексцентричен е и така е повече от интересен. Нищо не е по строг график. Разваля удоволствието. А музиката е основно това, нали? Връща се с още уиски и продължава без тениска. Много дами въздишат, момчетата пък не забелязват. Те чакат да чуят “Глупачка!”.

От една песен е. Встъпителната реплика към първия му сингъл. Но дори като казва такива неща, не звучи вулгарно. Песента се казва “Кучеядекуче” и видеото е снимано от Васил Витанов и Теодор Фичев. Вторият по-мащабен проект е “Америка”. Но за да сте съвсем наясно, просто трябва да го слушате на живо. 

Стругаре не може да се дефинира. На 22 е, но знае какво прави и върви напред. А ние ще го следваме в новите му проекти.

Най-яките музикални събития под тепетата следете в сайта на клубовете ТУК

СНИМКИ: Alex Simpsun /Plovdivclubs.com/

тагове: ъндърграунд, strugare, plovdivclubs, снимки, петното, тепе, рап, песен, ню йорк, rnb