Топ новини:

Капана фест - фестивалът над нещата (СНИМКИ)

02 Октомври 2018 коментара Надина Чолакова;
Капана фест - фестивалът над нещата (СНИМКИ)

Капана фест - най-цветният бълргарски арт фестивал

Три дни и три нощи, в които Капана не спи. А този път беше по-шарен от всякога.  

Какво имаше на Капана тази година? С една дума, от всичко по много. Красиви произведения на изкуството на български автори, тениски с авторски илюстрации, български, веган, гурме и най-различни сладки вкуснотийки, дизайнерски сувенири от Пловдив и Капана, ръчно направени бижута и какво ли още не! Можеше да си купиш книга или да дариш такава.  От JCI се бяха постарали, както винаги с 10 кашона пълни с книги, които да подарят на всеки, на когото му се чете. Няколко музикални сцени пък радваха меломаните от различните краища на страната. Най-различни стопчета за коктейли и хипстрски ванчета за бургери.

За първи път и екипът на единственото пловдивско списание за стил и култура представи своя колекция НУЛА32 мърч, които бяха разграбени веднага след отварянето на щанда. 

Имаше музика зад всеки ъгъл, подходяща за всеки вкус и стил. Имаше хип хоп танци, арт инсталации и графити. И това не беше всичко. Защото програмата е толкова събитийно наситена, че физически не можеш да видиш всичко и да бъдеш навсякъде. 

Всичко започна още в петък. Многобройните улички на Капана се изпълниха малко по малко със все повече и повече хора. Всички се струпваха около шарените сергии на базарите, които бяха разположени на няколко различни места. След краткия шопинг следваше бързо отбиване в някое от уютните малки кафета и барове, за чаша горещо кафе или капучино. И докато се усетим вече беше време за концертите. Беше време да се стоплим с кадифения глас на Рут Колева, малко преди Jeremy? отново да забият на така любимата им пловдивска сцена. Този път сет листа с музиканти беше препълнен с артисти от България и чужбина. Освен Рут Колева и Jeremy?, на сцените на Капана излязоха и Alxndr London(UK), Koka Mass jazz & The kitchen brothers, Gravity Co., Odd crew, Mey ft. Jay cat, Clavexperience и много други.

На Капана фест може да се разходиш, да се снимаш пред някоя инстаграмъбъл арт инсталация или някой супер як графит. Може да си купиш произведение на изкуството или дреха от български творец. Да разглеждаш новите графити или сцените на Капана с коктейл в ръка. Навсякъде звучи музика. Всички улици на Капана са пълни с весели хора. На Капана не може да ти стане скучно, защото зад всеки ъгъл има нещо ново и интересно.

Минаваш по улица Абаджийска и докато разглеждаш базара за грамофонни плочи звучи наелектризираща фънки диско музика, а диджеят сменя плочите върху пулт, който прилича на количка за сладолед с чадър от едно време. Отиваш на Джумаята, за да гледаш кино на открито. Лягаш на супер удобни матраци наредени в градинката и след малко пред теб се издига един надуваем екран. Релаксираш след фестивалния ден, гледайки кино под звездите или докато чакаш следващия концерт или изпълнител. 

Капана фест си заслужава всеки път, всяка година и всеки сезон.

И всеки път има с какво да ни изненада и впечатли. 

СНИМКИ: Илия Димитров и Станислав Янич

Повече за Капана Фест Лято 2018

СЛЕДЕТЕ МУЗИКАЛНИТЕ СЪБИТИЯ СЪС СНИМКИ САМО В PLOVDIVCLUBS

тагове: фестивал, пловдив, капана, музика, танци, култура, бира, Koka Mass jazz & The kitchen brothers, Gravity Co., Odd crew, Mey ft. J