Топ новини:

Kraftwerk с внушително 3D-шоу у нас през февруари

10 Февруари 2018 коментара Младежка медия;
Kraftwerk с внушително 3D-шоу у нас през февруари

Kraftwerk се сформират през 70-те, но електронните им ритми продължават да са актуални и до днес

Немската група стартира като дует от Флориан Шнайдер и Ралф Хютер, а две години по-късно се разраства с още двама члена. Носят знаково име „Kraftwerk” , което в превод от немски означава „електросцена”. Двамата създатели на квартета приемат за своята музика концепция, съчетаваща шумове от действителността и комбинирането им с подходяща мелодия и машинен ритъм. 

Идеята на този стил е създаването на усещане у слушателите, че се намират в индустриално предприятие. Този елемент е провокиран от бащата на Флориан, който като архитект, предава любовта си към сградите и на сина си. В друг аспект, за немците след Втората Световна война индустрията е символ на прогреса.

Въпреки че стартират едва като студенти, Флориан и Ралф започват да диктуват „модерното” в жанра за тези времена . С младежкия си ентусиазъм и непринуденост създават нещо нечувано, което е интересно и продължава да вълнува и до днес.

И ето как това голямо име ще стъпи на българска сцена през февруари. По-конкретно последния ден от този необичаен месец. Мястото ще е „Универсиада”, а настроението е гарантирано. 

Защо сме така убедени? Лесен отговор – Kraftwerk ще изнесат идеята за 3D – шоу на ново ниво. 

 

тагове: музика, електронна, германия, група, перформънс, сцена