Топ новини:

Лина Никол представи видео и мини албум

25 Март 2015 коментара Дария Стоилова;
Лина Никол представи видео и мини албум

Очарователната и талантлива Лина Никол представя своя пилотен сингъл и видеоклип към песента „What you won’t do for love”, която е част от предстоящия мини-албум на певицата.

Песента „What you won’t do for love” е преработена версия на RnB/Soul хита от 1978 г. Написано от Bobby Caldwell и Alfons Kettner парчето бързо заема водещо място в музикалните класации. Днес, десетилетия по-късно, Лина Никол представя своята интерпретация, която се нарежда до тези на имена като BoyzIIMen, Michael Bolton и Jessie Ware. Българската изпълнителка изпраща свое демо и бързо получава правата от EMI Publishing за издаване и разпространение на песента и видеоклипа към нея.

Аранжиментът на адаптираната версия е дело на Емил Бояджиев, а Джаред Катур, аранжирал и записал китарата в песента е участник и във видеоклипа.

“Избрах „What you won’t do for love” за сингъл на мини-албума по две основни причини. Първо, това безспорно е една от най-емблематичните песни в историята на RnB/Soul музиката. Второ, песента е с много силно послание – живеем в много различен и все по-динамичен свят, в който отношенията между хората са се променили. Песента е нежна и разказва за нещо, към което всеки се стреми, но трудно показва и изказва – всеотдайност и истинска любов.“ – споделя Лина Никол.

Мини-албумът на певицата, който ще се разпространи онлайн в края на месеца  включва още 4 песни – авторски композиции в стил Pop/Funk/Soul/RnB.

Друга любопитна новина е предстоящата колаборация с Росен Кукошаров от Free Style, с когото Лина Никол готви съвместно парче. Отбелязваме и предстоящия трибют на Destiny’s Child, в който певицата ще вземе участие редом с други млади музиканти. Повече детайли около бъдещите планове на Лина Никол ще разкрием съвсем скоро. Сега ви представяме „What you won’t do for love”:

Веселина Николова с артистичното име Лина Никол започва да свири на пиано на 4 годишна възраст. Свири класическо пиано 7 години, като през този период изпълнява много концерти, взима участие на фестивали и конкурси за пиано-Благоевград, София, Хасково, Пловдив и др. Тя е израснала в семейство на двама музиканти-баща китарист и майка певица. От 4 до 11 годишна възраст пътува доста често и живее с родителите си в Норвегия, където научава английски език и за първи път проявява артистичните си заложби на сцена.

На 15 годишна възраст участва за първи път в конкурс, организиран от "Силвия Мюзик" и печели първо място-наградата е безплатен запис в студио. След записването на няколко кавъри, изпълнителката се ориентира към композиране на авторски песни. Тя създава самостоятелно своите композиции и текстове.

През 2007 година взима участие в WCOPA (World Championship of Performing Arts-Световен конкурс за таланти) Лос Анджелис, САЩ и печели 1-во място в категория поп пеене. През 2008 година печели второ място в британски онлайн конкурс "We are listening" за авторска музика. През 2010 год. разпространява своето дебютно EP в електронното пространство, като по същото време реализира редица клубни участия със своята група. През лятото на 2010 год. по радиостанциите се завърта и българската песен „Не позволявай”. През юли 2012 год. Лина Никол реализира своя дебютен видеоклип на английското денс парче “Rhythm of the night”, което се разпространява дигитално с още три клубни ремикса, а няколко месеца по-късно реализира още един български проект с поп и ар енд би звучене „Топъл дъх”.

 

тагове: Лина Никол, евица, видео, албум, песен, сингъл