Топ новини:

На 70-я рожден ден на Mr. Marley от сцената на Петното звучи микс от класики

06 Февруари 2015 коментара Дария Стоилова;
На 70-я рожден ден на Mr. Marley от сцената на Петното звучи микс от класики

Боб Марли е човек, който няма нужда от представяне- един от най-добрите музиканти и идеолози в света.

Певецът обърна музикалните потоци, като отвори пътя за регето като пробуждане и съпротива срещу неравенството и несправедливостта. Музиката в Ямайка се превръща в институция  срещу пропастта, която разделя богатите от бедните, политиците от хората, обещаващите от обещанията им.

На 6 февруари тази година Боб Марли щеше да навърши 70 години. Преждевременната смърт на реге легендата през 1981г. и вечните му песни го превърнаха в икона, чийто живот и творчество се чества и днес. България за поредна година се включва в тържествата, с които реге светът почита паметта на своя най-голям любимец.

Клуб Петното, за пореден път, ще посрещне феновете на Боб Марли навръх рождения ден на легендата. На 70-я рожден ден на Mr. Marley от сцената на Петното ще звучи микс от класики в комбинация с няколко редки перли за ценителите.

На сцената в заведението ще се качат Bggz Rubbit и Митко Таралежков, които ще получат музикален съпорт от Невен Кидеров (перкусии) и  Иво Матеев (Acoustic Corporation).

Тази вечер ще се превърне в доказателство, че музиката на Марли и идеите му за единство и ненасилие са живи и активни повече отвсякога.

Вход: 6 лева

тагове: Боб Марли, Таралежков, рожден ден, Петното, 70