Топ новини:

Пловдив посреща Meszecsinka с нов албум и специално визуално шоу

13 Май 2019 коментара Младежка медия;
Пловдив посреща Meszecsinka с нов албум и специално визуално шоу

Българин е основател на една от най-успешните унгарски групи

Групата е звуковата част от проекта “Европа Психеделика” на фондация “Метаарт” 

На 19 май от 19:30 часа в Бар Конюшните в Пловдив Meszecsinka – групата, която през 2018 година спечели престижната награда „Фонограм” (унгарското Grammy) за най-добър етно албум, ще представи чисто новия си албум StandIntoTheDeep. 

Заедно с Meszecsinka на сцената ще бъде и Гергана Димитрова - Belonoga - певица от “Мистерията на българските гласове” и “Ева квартет”, инструменталист и композитор. Ексклузивното сътрудничество ще представи на една сцена унгарската и българската народна музика. 

В Пловдив публиката ще има възможността да се потопи в силно контрастното и психеделично звучене на  международния проект. Готвен през последните две години, новият албум на групата StandIntoTheDeep продължава пътешествието в света на сънищата, започнато с предишния им запис AwakeIn A Dream, спечелил им международното признание на публиката и нестихващото одобрение на критиката.

Първият сингъл от албума - “Приспивна песен / Lullaby” и клипът към него излязоха преди няколко месеца, а сега пловдивската публика първа може да чуе на живо и новата песен от него, канеща ни да видим смъртта по нов начин – Lookingatmydeath. 

Създадената през 2009 г. от Аннамари Ола (вокал, флейта) и Емил Билярски (клавирни, китара) група успява с постоянство да затвърди международните си позиции на една от най-успешните унгарски формации, изнасяйки концерти в цяла Европа, Русия, САЩ и Канада. Специфичните им композиции и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни са ключови за разпознаваемостта на Meszecsinka.

На 19 май в Пловдив почитателите на проекта ще се насладят на визуалното и звуково представяне на неосъзнатите връзки между традиционните форми на изкуството на различните европейски народи. Групата, чиито членове са с български, унгарски и полски корени,  е позната със способността си да смесва особеностите и чара на музиката от страните в Централна и Източна Европа в модерен и емоционално въздействащ музикален продукт. 

Meszecsinka празнуват 10-годишнина от своето създаване с новия си албум StandIntoTheDeep, световната премиера, на който ще бъде в България.

В същото време, наскоро основателят на групата - Емил Билярски пусна и нов клип по своя нова песен. Първият му самостоятелен албум “Само сам знам” беше представен през 2017 в София Лайв Клуб.

Meszecsinka са: Аннамари Ола (вокал, саз), Емил Билярски (клавишни, китара), Ференц Шомодьи (бас, контрабас),  Давид Кроликовски (барабани, перкусии).

тагове: унгария, група, пловдив, турне, псайхаделика, европа, сцена, музика, албум