Топ новини:

Саксофонист на Уитни Хюстън, Карлос Сантана и Лейди Гага ще свири безплатно в София и Пловдив

12 Ноември 2019 коментара Младежка медия;
Саксофонист на Уитни Хюстън, Карлос Сантана и Лейди Гага ще свири безплатно в София и Пловдив

„The Sahadeva Ensemble“ обещават да подарят на българската публика незабравими концерти

Част от „The Sahadeva Ensemble“ е един от най-големите саксофонисти на нашето време - Премик Ръсел Табс. Американецът е включен в енциклопедичната книга „История на 40-те най-големи солови изпълнения на саксофон 1955 – 2005”. 

Премик е една от звездите, на които публиката ще има възможност да се наслади по време на безплатните концерти на „The Sahadeva Ensemble“ в София и Пловдив. Над 40 джаз, класически и уърлд музиканти от целия свят ще изпълнят музиката на маестро Шри Чинмой (1931-2007), един от най-всестранните и продуктивни творци на нашето време. Страната ни е част от балканското турне на ансамбъла, воден блестящо от Сахадева Торпи – талантлив пианист от Лондон, Великобритания.

Участват музиканти и певци от Австрия, Великобритания, Русия, САЩ, Канада, Нова Зеландия и други. Двестагодишно виолончело, саксофон, цигулка и роял изпълняват динамични и богати аранжименти с класически и джаз вариации по музиката на индийския композитор Шри Чинмой. Ще звучи и неговата поезия.

Премик е бил саксофонист на Лейди Гага, Елтън Джон, Стинг, Брус Спрингстийн, Дебора Хари и Шърли Басей. През май 2008 г Премик е поканен да участва в благотворителния концерт на Стинг за девствените гори в Карнеги Хол. Следва европейско турне с руската рок легенда Борис Гребеншчиков, започнало с концерт в Роял Албърт Хол и продължило в Дъблин, Киев, Милано, Москва и Санкт Петербург с финал във Виена.

Очаква се и този декември Премик да излезе на сцената със Стинг в станалия традиционен благотворителен концерт за девствените гори. Той е бил саксофонист на рок легендата Карлос Сантана, като го е придружавал в неговите световни турнета. Участвал е при записването на албуми на Сантана, направил е и аранжиментите на някои от композициите в тях.

С Уитни Хюстън Премик записва “How Will I Know” (един сингъл от албума  “Whitney Houston”), както и песента “Love is A Contact Sport” от албума “Whitney”. Известният саксофонист е работил и с големия Нарада Майкъл Уолдън – продуцент на Уитни Хюстън и Марая Кери,  Били Джоел, Джеймс Тейлър, Хърби Ханкок, Джон Маклафлин, Рави Шанкар, Орнет Колмън, Жан-Люк Понти и други. Премик е еднакво изкусен в поп, Ар енд Би, джаз, уърлд и екпериментални жанрове.

„The Sahadeva Ensemble“ канят българската публика да стане част от  незаменимото с нищо очарование на живото изпълнение. Ансамбълът ще гостува в София на 16 ноември в емблематичната концертна зала на Централния Военен Клуб от 19:00 часа и на 17 ноември от 18:30 часа в зрителната зала на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

Концертите са с вход – свободен!

тагове: концерт, безплатен, лейди гага, пежица, сцена