Топ новини:

6 частни болници може да разкрият легла за болни от коронавирус

13 Август 2020 коментара Mediacafe.bg;
6 частни болници може да разкрият легла за болни от коронавирус

Решението на Областният кризисен  щаб за задължително носене на маски при масови мероприятия  на открито (футболни срещи, концерти и други сценични прояви) е единствено с цел да се намали максимално контакта между посетителите при влизане и излизане от даденото събитие, коментира областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева.

По думите й точно на входа и изхода се струпват повече хора и там рискът е по-голям, а и може да се упражни ефективен контрол от органите.

„Виждаме, че ситуацията е динамична и трябва с общи усилия и на институциите, и на обществото да успеем  да намалим заболеваемостта.  Мерките са  изпреварващи. В никакъв случаи не целим да има напрежение сред хората. Всяка една организирана проява трябва да е проведена при спазване на необходимата дистанция и изисквания, така че да се намали риска от заразяване. Носенето на маска по време на футболен мач или на концерт е  лична отговорност, допълни Каназирева.

Областният управител  съобщи, че на днешната среща с представители на здравните заведения в Пловдив, които до този момент не са лекували пациенти с COVID-19, е коментирано  тяхното участие в  създадената организация на областно ниво. 

В срещата участваха шест частни болници , който до понеделник трябва в писмен вид да съобщят дали ще участват с екипи или ще разкрият легла за с COVID-19.

„Има известни проблеми, но смятам, че ще ги преодолеем. Трябва да сме готови както за коронавируса, така и за сезонния грип, като сега подготвим болниците за следващите месеци и  намалим тежестта върху здравната система. В един такъв момент е важна солидарността между болниците. Мисля, че в Пловдив успяхме да постигнем именно това, заключи областният управител след срещата.

тагове: Пловдив, коронавирус, мерки, областен кризисен щаб