Топ новини:

Делото за "палежа" на EVN при закрити врата заради СРС-та

20 Март 2013 коментара mediacafe.bg;
Делото за
Обвиненият за запалването на плочките пред сграда на EVN намираща се на "6-ти Септември" Георги Сарай остава с най-строгата мярка "задържане под стража". Това реши пловдивския съд вчера на 19-ти март. Съдът гледа делото под "закрити врата" заради използваните СРС-та в операцията по задържането на обвнинените.

Пред съда, операторът бе докаран с белезници и над 10 човека охрана, като най-големият престъпник, но подкрепен от 50 свои приятели, които му пожелаха успех и заявиха, че няма да го оставят в този тежък момент. Другото момче, за което също е повдигнато обвинение пък остава под домашен арест. Николай претърпя тежка операция миналата седмица и се наложи да остане в болница, но въпреки всичко той се появи вчера в съда подкрепен от десетки млади хора. Докато е бил в ареста Николай е получавал медикаменти, които сериозно са нарушили здравословното му състояние и това е довело до бързата намеса на хирурзите.

Интересното е, че въпреки появилите се клипове за "палежи", сграда на EVN на "6-ти Септември" в Пловдив е непокътната. В нея няма и следа от горене или някаква друга индикация за умишлено нападение няколко дни след това. Проверка показа, че тя продължава да функционира и да събира дължимите сметки за ток на гражданите. В същото време от централата на енерго разпределителното дружество поискаха увеличаване на цените заради високото изпкупуване на ток от малките компании.

Ако искате да разберете какви хора са обвинени в съда вижте тук!

 
тагове: Пловдив, дело, съд, СРС, България, специални разузнавателни средства, култура, младежи, Wake UP, престъпници, болница, EVN