Топ новини:

Дискусионен форум представя успешните проекти и добрите примери от Япония

10 Януари 2017 коментара Дария Стоилова;
Дискусионен форум представя успешните проекти и добрите примери от Япония

Пловдив 2019 кани на първото за 2017 г. издание на Форум 2019

На 24 януари от 11,00 ч. в Малка конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“ ще се състои презентация и Q&A сесия с представители на EU Japan Fest EU・ジャパンフェスト日本委員会 на тема "Европейска столица на културата и Япония - успешните проекти и добрите примери".

Срещата ще представи примери от реално осъществени съвместни проекти между културни оператори и артисти от градове Европейски Столици на Културата, подкрепени от японската неправителствена организация EU Japan Fest. 

Ще се обърне внимание още веднъж на възможностите, които тя предоставя за осъществяване на проектни инициативи, след което ще имате възможност да зададете свои въпроси към японските гости. 

На срещата ще присъстват г-жа Юко Хасегава, г-жа Такако Саеки и г-жа Каори Такето и ще продължи до 13,00 ч. като ще има осигурен превод от английски на български език.

Това е третата среща с Фокус Япония, която цели да предостави максимално детайлна информация за възможностите за работа и партньорство извън границите на ЕС в контекста на инициативата Европейска столица на културата. 

EU Japan Fest съществува от 1992 г. с цел сътрудничеството между японски и европейски творци. Организацията има огромен и доказан опит в промотирането на японско изкуство в Европа и взаимодействие в мрежата на Европейските столици на културата. 

ФОРУМ 2019 е платформа от информационни семинари и събития с основен фокус проектът „Пловдив – Европейска столица на културата (ЕСК) 2019“. Целта на семинарите е повишаване на информираността, изграждане и развитие на капацитет и създаване на основа за успешната реализация на проекта ЕСК. Темите на Фoрум 2019 се фокусират се върху основните проблеми, свързани с реализацията на проекта и целта им е да предизвикат професионални дискусии, обмен на опит и знания и обратна връзка по различни теми от културния сектор.
 

тагове: форум, 2019, издание, япония, среща, дискусия, примери, практики