Топ новини:

„Оловно сърце“ и „В кръг“ на Гребната база

16 Юли 2020 коментара Mediacafe.bg;
„Оловно сърце“ и „В кръг“ на Гребната база

С късометражния филм „Оловно сърце” от 20.30 часа и „В кръг” от 21.00 часа продължава програмата на „Лятно кино в парка”.

В „Оловно сърце” ще видим: Стар тайнствен ритуал. Празен нощен влак. Безкраен плаж на ръба на океана. И едно момиче, което се бори със себе си. Пътуване от страха към себе си, предприето от момичето, което носи сърце от олово във вътрешния джоб на палтото си.

„В кръг” е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София – сюжетът се развива в нощта между 9 и 10 ноември 2019-а година. По примера на първия филм и тук епизодите са снимани в един кадър за по-голямо въздействие и автентичност.

Филмът има 2 награди от фестивала в Сараево 2019 г. („Сърцето на Сараево“ – най-добра актриса за Ирини Жамбонас и „CINEUROPA“ – за изключително постижение в европейската аудиовизуална култура) и 3 награди от Златна роза – Варна 2019 г. (награда на публиката, награда за най-добра женска роля – Ирини Жамбонас и специална награда на град Варна).

Прожекциите могат да бъдат гледани в парка на Гребната база, а входът е свободен.

тагове: Пловдив, лятно кино, паркове