Топ новини:

Откриват изложба "Виж! Изолацията" в Ателие „Веселин Русев“

15 Септември 2020 коментара Mediacafe.bg;
Откриват изложба

Изложба на част от авторите на Isolated Edition на списание „Виж” с куратор Весела Ножарова ще бъде открита на 17 септември от 18:30 часа в Ателие „Веселин Русев“.

В периода на социална изолация списание „Виж” събра повече от 70 автори - илюстратори, художници, фотографи, дизайнери, писатели и скулптори в специален брой, наречен Isolated Edition. От тяхната селекция от думи и образи се роди изложба в галерия Credo Bonum и книга, издадена от издателство „Жанет 45“.

В тази втора версия на изложбата ще участват 24 художници с работи, които са запечатали усещанията на хората в по време на социална изолация и техните реакции: страхове, надежди и житейски размисли. Тяхната работа ще бъде съпътствана и от текстовете на поети и писатели, включени в изданието.

Емоционални рисунки, фотографии, кратки анимации и живописни платна са само част от медиите, които са избрали авторите. В същото време изложбата отваря врата към живота ни в пост пандемичното време, навеждайки ни на размисли за възможните поуки и неизбежни промени, за бъдещето, което никога не е било по-трудно предсказуемо.

Участват: Михаела Власева, Десислава Белчева, Мария Наблатанова, София Попйорданова, Весела Карпетрова, Мила Янева – Табакова, Георги Янчев, Мартин Атанасов, Виктория Георгиева – Mouse, Константин Костов, Андреа Попйорданова, Любен Петров – Любе, Алина Обручкова, Калоян Илиев – Кокимото, Еви Карагеоргу, Радостин Найденов, Габриела Илиева, Зоран Мише, Mominoki, Пола Попова, Яел Тайг, Силвия Богоева и Пламен Янков, Деница Бояджиева.

тагове: изложба, ателие Веселин Русев, изолация, Весела Ножарова