Топ новини:

Отново отложиха делото за радикалния ислям (Снимки)

27 Януари 2015 коментара Панайот Стефанов;
Отново отложиха делото за радикалния ислям (Снимки)

Под засилени мерки за сигурност протече днес поредното дело за проповядващите радикален ислям пазарджишки имами, на което присъстваха всички обвиняеми освен тартора им Ахмед Муса. 

Дошлите на заседанието имами демонстрираха обидно отношение към Темида. Някой от тях закъсняха, други си говореха и смееха по време на процеса. След края на днешното заседание майката на Ахмед Муса,  очаквано заяви, че синът и е невинен.

Адвокатката на обвиняемите пред пловдивски журналисти

Адвокатите на обвиняемите представиха редица нови искания и доказателства в голям обем. Това доведе до отлагане на делото със седем дневен срок, в който Апелативна прокуратура да се запознае обстойно с тях.

Представените искания бяха за преразпитване на свидетели и допускане на нови такива, повторни експертизи и преводи на всички документи от арабски на български, поради съмнения в компетентността на преводача. 

Сред материалите, целящи да оневинят имамите, беше и Библията. По повод обвиненията, че имамите проповядвали антидемократични идеали, адвокат Лулчева посочи няколко цитата от Стария и Новия завет, с които на практика се опита даоприличи традиционната православна религия на исляма. 

„За нищо я нямат Библията тези безсрамници“ се чу в залата. Адвокатите на имамите са обвинявани от националисти в безродие и предателство, защото според тях за парите те продават вярата си.  

Следващото заседание по делото ще бъде при закрити врата.

тагове: имами, съд, Пловдив, Муса, Пазарджик, Апелативен съд, ислям, религия, Стар завет, Библия, Коран