Топ новини:

„Селена“ призовава: Стани дарител! Едно семейство има нужда от теб!

14 Септември 2018 коментара Младежка медия;
„Селена“ призовава: Стани дарител! Едно семейство има нужда от теб!

Всяка година през октомври месец отбелязваме Световния ден и Световната седмица на донорството – дни, обвързани с множество инициативи и събития, с цел да акцентират върху така важния акт на даряване

В тази връзка пловдивската АГ болница „Селена“ отправя послание и призив към всички, които имат тази възможност, да помогнат на едно семейство да сбъдне най-голямата си мечта и да станат дарители.

УСБАЛАГ „Селена“ е едно от малкото болнични заведения, които работят и с донорски материал. Успеваемостта на ин витро центъра на болницата не е спадала под 50% от самото му създаване и въпреки че актът на даряване не е толкова широко разпространен в България, колкото е нуждата от него, вече повече от десетилетие екипът прави множество семейства щастливи като сбъдва най-съкровената им мечта с ваша помощ. 

По официални данни всеки шести човек в света среща трудности при създаването на дете, а българските двойки с репродуктивни проблеми са над 150 000.

Около 40 000 от жените, които не могат да имат деца, се нуждаят от донорска яйцеклетка. Разбира се, неофициалните цифри са много по-големи и фрапиращи. В донорските програми се включват повече мъже, което най-често се дължи на заблудата, че процедурата при жените е много по-опасна и рискова. Въпреки че даряването на яйцеклетки е обвръзано с повече интервенции и време, и двете процедури не крият особени рискове за донорите. Към момента за участници в дарителската програма на ин витро клиниката се търсят именно донори на яйцеклетки. Донорският материал не е достатъчен, а семействата, които са в очакване и имат нужда от помощ, са многобройни. 

За да има възможност да дари яйцеклетки, една жена трябва да бъде между 18 и 34 години, с поне едно родено здраво дете и да отговаря на всички медицински и правни изисквания за целта. Анонимността на донора е напълно гарантирана, а всички разходи биват поети от болница „Селена“. Донорите не носят никаква отговорност, а единствено удовлетворението и щастието, че са успели да отправят безценната помощ към друга жена с репродуктивни проблеми да създаде семейство и да стане майка.

За да помогнете на едно семейство по най-скъпоценния начин и да им дарите възможността да отгледат собствено дете или просто за да получите повече информация за акта на даряване, се свържете с ин витро клиника „Селена“ на 0882 06 84 15 или 0884 94 02 24. 

тагове: селена, болница, родилки, майки, родители, кърмене, пловдив, ин витро, университет, дарения