Топ новини:

Снегът затрупа изгорялата къща в Коматево, всеки момент може да падне (ВИДЕО и СНИМКИ)

09 Януари 2017 коментара Илия Димитров;
Снегът затрупа изгорялата къща в Коматево, всеки момент може да падне (ВИДЕО и СНИМКИ)

Две семейства - едното с 2 деца, а другото с абитуриент, както и две възрастни жени останаха на улицата, след като покривът на къщата им изгоря навръх Нова година в Пловдив

За една седмица са постъпили само 330 лева по сметката на двете семейства от дарения, а къщата може да падне, ако не се вземат мерки, коментират загрижени съседи 

"Ситуацията е изключително безнадеждна в момента. Съседите ни са без дом, живеят по познати и роднини, няма къде да отидат, а рискуват къщата да се срути, ако не се действа изключително бързо. Всяка помощ е изключително ценна", коментира Донка Тосева за mediacafe.bg

Тя заедно с Антоанета Гроздева, Илияна Станкова, Христо Василев, Звезделина Кирякова и Стефан Лозанов се ангажираха да помогнат на двете семейства, които останаха без покрив на къщата си навръх Нова година. С всеки изминал ден нещата се влошават, а за да не се случи най-лошото те са решили да направят, това което се изисква от тях и което би трябвало да направи всеки човек. За да се укрепи къщата са нужни близо 15 хиляди лева, като в това число не са включени останали ремонти по нея, както и цялата загубена покъщина, за която те и семейства в момента въобще не мислят. До момента са събрани само половината от нужните средства за материалите по укрепващата плоча, коемнтираха още те.

След инцидента едното семейство се е настанило да живее в Тракия при роднини, а другото при приятели в квартала. Съседите са се ангажирали да се грижат през деня за едното дете, което е 5-ти клас, докато родителите му са на работа, а от тази седмица ще трябва да тръгне на училище в квартала.

Добрите хора от квартала са се ангажирали и да потропат на всяка фирма и всяка врата, за да може да не оставят децата и възрастните хора на улицата. Те обмислят редица събития с куизове и концерти и няма да се откажат, докато не съберат цялата сума.

Хората от организационния комитет разпространиха и писмо, което ние публикуваме и се надяваме да достигне до повече хора: 

Обръщаме се към всички хора с огромна молба, да се подпомогнат две семейства от Пловдив, кв. Коматево.  На 01.01.2017г., около 8 часа сутринта, в дома им избухна пожар, който изпепели покрива и унищожи цялото им имущество. Къщата е на два етажа, на калкан, намира се на ул.Ела 13 и 13А, а трагедията остави на улицата семействата на Владо Тодоров и Емо Баргански. Семействата се молят за заеми от приятели и познати, за да възстановят домовете си. Голяма част от тях се включиха в разчистване на отломките. 

Приятели, съседи на пострадалите и доброволци от Коматево се обединихме и направихме сдружение, чиято цел е набиране на средства, с които да подпомогнем закупуването на необходимите материали за покриване на къщата, но за съжаление се оказва непосилно да реагираме адекватно, в такива кратки срокове. Най-належащо е да се закупят материали и да се покрие къщата, защото към момента е без покрив. И двата етажа са наводнени, в следствие гасенето на пожара, което е продължило близо три часа. Цялата покъщнина е унищожена, изчаква се да изсъхнат добре част от електроуредите, които изглеждат годни на пръв поглед, за да се установи дали работят. Към момента има дарени няколко легла, телевизор и пералня, които ще са необходими след като приключат ремонтните дейности. Събраните до момента средства стигат за закупуване на половината материали за изливане на бетонна плоча. Доста хора се включиха и благодарение на тях имаме такъв успех до момента.

Молим за съпричасност и помощ, в този труден момент.

  • Сметката е в банка ДСКBG33STSA93000024129119
  • Титуляр: Тинка Христова Тодорова. 

Сдружението, съставено от екип от седем човека, следи за правилно разпределение на постъпилите средства от дарения по банковата сметка и поставените кутии, за да няма съмнения от злоупотреби.

Всяка помощ е ценна, всеки лев ще помогне, за да се съхрани това, което е останало след пожара. В момента хората рискуват да загубят дома си изцяло, заради лошите зимни условия и предстоящите валежи.

С благодарности Антоанета Гроздева, Илияна Станкова , Христо Василев, Звезделина Кирякова и Стефан Лозанов и Донка Тосева" 

За допълнителна информация публикуваме телефона на г-жа Донка Тосева - 0897 96 92 93! 

Още информация и снимки след пожара може да намерите ТУК

тагове: пожар, инцидент, семейства, деца, покрив, къща, нова година, коматево, пловдив, дом, подкрепа