Топ новини:

Цар Киро отново се разбесня, нападна журналист в Пловдив

18 Юни 2014 коментара в. Марица;
Цар Киро отново се разбесня, нападна журналист в Пловдив

Известният цигански бос Цар Киро е нападнал тази сутрин кореспондентът на вестник "24 часа" в Пловдив Радко Паунов. "Опита да ме удуши" сподели в интервю за „Здравей, България“ журналистът.

„Той се нахвърли върху мен и веднага дойдоха двама по-млади роми. Те ме държаха. Искаха фотоапарата. Аз успях да го сложа в чантата. Повтаряха „ще видиш какво ще ти се случи“. Дърпаха ме, а цар Киро ме стискаше за гърлото. Колежката от в. Преса стоеше отстрани и крещеше да ме оставят намира. Ако това беше в друга държава, поне петима души щяха да се обадят в полицията, а още толкова да дойдат на помощ. 2-3 минути Кирил Рашков ме държеше за врата и когато казах „Ванче, снимай“ те ме пуснаха и тръгнаха към нея. Цар Киро я заплю, а после направи същото и с мен“, разказва Паунов.

„Отидохме в полицията да подадем жалба и разбрахме, че той вече ни е изпреварил. Човекът, на който се е обадил, е бил полицай. Страхът от Катуница се прехвърли в центъра на Пловдив. Кирил Рашков се настани в своя хотел, който вече е узаконил. Там тепърва ще има проблеми между съседите и него, защото той и неговите близки са свикнали да безчинстват и да не се притесняват от нищо. Осем месеца след излизането от затвора, явно този човек не си е взел никаква поука“, коментира нападнатият журналист.

Инфо: в.Марица

Повече за инцидентите в Катуница преди 3 години може да видите тук

тагове: Цар Киро, бос, цигани, Пловдив, палежи, проблеми, журналист, снимки, 24 часа, вестник, полиция