Топ новини:

Завързан петел "забавлява" пловдивчани на центъра на града (СНИМКИ)

02 Февруари 2018 коментара Младежка медия;
Завързан петел

За срамна постъпка от заведение в самия център на Пловдив алармираха граждани под тепетата. Петел е станал основна актракция за минувачи, като е бил завързан с връв за единия си крак. С този трик явно управата на заведението се е опитала да привлече внимание и клиенти, заради днешния празник "Петльовден", за който традиция повелява, че трябва да се заколи петел в къща, я която има момче. При коленето кръвта трябва да се да изпръска наоколо и да се направи кръст по челата на момчетата, за да бъдат здрави. 

Вместо обаче да събере клиенти заведението обра негативните реакции на хората по центъра, както и в социалната мрежа. Ето какво написа страницата "Цар-симеоновата градина", която следи дейно за нередности в Пловдив, а след това ги прави достояние на всички:

"Този нещастен петел в момента "забавлява" клиентите на заведението WHITE BAR, намиращо се до хотел България (срещу община Пловдив), ВЪРЗАН ЗА ЕДИНИЯ КРАК НА ДВЕ ПЕДИ СЕЗАЛ! Попитахме персонала на кой е и те казаха че бил за "атракция" на заведението, понеже днес било "петльов ден"!! АТРАКЦИЯ!!???!!!! Петелът е стресиран, през цялото време се опитва да направи една крачка, но не успява, а покрай него тълпи хора, в абсолютно непозната за него обстановка! В краката му е одрискано, то тъпче върху екскрементите, нищо чудно, а и стресът засилва метаболизма на клетата птица! Ако това не е жестоко и нецивилизовано отношение към животно, здраве му кажи! В културната столица на Европа, нали? Точно! Съобщихме на един униформен от общинската охрана и той каза ,че не било в неговия район и че кокошките така и така са за тенджерата, та сега какво толкова..."

тагове: петел, заведение, клиенти, селяния, център, пловдив, бар, клуб, управа