Топ новини:

Деца четат, пишат, рисуват и съставят приказки в градинката на Джумаята

08 Юли 2014 коментара Дария Стоилова;
Деца четат, пишат, рисуват и съставят приказки в градинката на Джумаята

Днес откриха Лятна читалня на открито в градинката на Джумаята (Седмото тепе). Събитието се случва за трета поредна година и ще продължи 3 дни.  Библиотеката в парка, на чието откриване присъстваха зам.-кметът Стефан Стоянов и директорът на РНБ "Иван Вазов" Димитър Минев, ще очаква малките любители на книгите и магията на творчеството за деца.

Шест издателства - "Просвета", "Фют", "Егмонт България", "Клевър бук", "Хермес" и "Жанет - 45"- ще се включат в инициативата с  детските  книги, активни карти, детски списания и енциклопедии. Децата също могат да избират и от книги дарени от граждани.

Организатори са Центъра за работа с доброволци към детския отдел на Народна библиотека "Иван Вазов", част от мрежата на НАРД, които са подготвили и много забавления за малчуганите - децата ще могат да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, играят театър, учат английски, играят и се забавляват с доброволци.

През трите дни ще има ателиета за работа с деца, в които ще се разглеждат детски списания, енциклопедии, ще се четат книгите от „летния списък“ и ще решават езикови задачи. Ще има много изненади, занимания и награди за всички, споделят организаторите.

След трите дни четене на открито, желаещите деца ще могат да се запишат на безплатни курсове по английски, испански, италиански и немски в Детския отдел на библиотека "Иван Вазов", като техни преподаватели ще са доброволците от "Лео клуб – Пловдив, а входът ще е с читателската им карта.

тагове: читалня, лятна, градинка,книжки, деца, откриване