Топ новини:

Какво е медиацията обсъждат възпитаници на катедра „Етнология“ в ПУ

28 Юли 2018 коментара Младежка медия;
Какво е медиацията обсъждат възпитаници на катедра „Етнология“ в ПУ

Какво е медиация е тема в поредицата събития „Среща-разговор с…“, а последната от срещите е във вторник, 31 юли, от 18:00 ч. В нея ще участват социални медиатори, възпитаници на катедра „Етнология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, които ще споделят какъв е техният опит с медиацията и какво е нужно, за да си медиатор днес.

Разговорите имат за цел да популяризират какво всъщност е медиация и как се развива тя в България? Какво значи да медиираш, да си медиатор? Дали това е професия или мисия или и двете? Какво прави този медиатор и кога може да бъде потърсен? Търсят ли го въобще?

Организатори са „Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор““, които през месец юли провеждат серия от срещи-разговори на тема медиация. До момента са минали три от срещите, в които теми на дискусии са били: „Кой е медиатор?“, „Какво е медиация?“, с гост доц. Меглена Златкова, ръководител на университетската програма „Социална медиация и комуникация“ във Философско-историческия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

АКЕА „Медиатор“ организира поредица от събития, като тематичните „Срещи-разговори“ са свързани с антропологията и теми, които имат връзка с всекидневието ни, с различни актуални обществени теми, тенденции, предпочитания. Освен тях, сдружението провежда Сетивни лаборатории „Усещане за град“, насочени към експериментирането с различни сетивни и сензорни похвати за опознаването на пространства, места, хора, идеи, проблеми и научаването на нови умения за ориентиране, резултат от задълбочена изследователска работа на социалния антрополог Мария Славчева, докторант към катедра „Етнология“.

В последните 5 години екипът на АКЕА „Медиатор” работи по усъвършенстването на сетивна методология, която да ни направи по-чувствителни както към различията, така и към приликите и да прилагаме вече натрупаните си знания в нови сфери. 

Събитията се провеждат в пространството на АКЕА “Медиатор“ на ул. "Гладстон" 1, Пловдив /Дом на науката и техниката/

тагове: етнология, обсъждане, студенти, университет, ПУ