Топ новини:

Обявиха нова дървена ваканция в Пловдив

08 Януари 2017 коментара Младежка медия;
Обявиха нова дървена ваканция в Пловдив

Ваканцията в Пловдив и пловдивска област ще бъде удължена до 12-ти януари стана ясно днес

Решението бе взето от кризисния щаб, оглавен от кмета на Пловдив Иван Тотев. Причината са рекордно ниските температури и усложнена пътна обстановка в града, както и увеличената заболеваемост в района, информира трафикнюс. Ваканцията бе удължена вече един път за 5-ти и 6-ти януари, но заради продължителния студ родители масово поискаха тя да бъде продължена.

Тази сутрин няколко медии в Пловдив публикуваха и молбата на ученици към кмета на града. ето и цялото писмо без редакторска намеса"

Добро утро, господин Тотев!

Пиша Ви анонимно, поради съображения за сигурност. Казвам се Иван. Искам да отправя една молба към Вас.

В последните дни атмосферните условия не са никак добри. Падна сняг, който блокира почти цялата страна като откъсна много населени места.

Студеният фронт, който нахлу в България даде своето голямо отражение, а и синоптиците не дават голяма надежда, че скоро ще има затопляне. Все още има много болни от грип. Парното в училищата не е работило от началото на ваканцията и е почти невъзможно да успее да стопли класните стаи, ако бъде включено в понеделник сутринта.

Попаднах на статии, че сте казали да бъде пуснато още събота и неделя. Според мен с този делегиран бюджет на училищата това ще бъде една много неоправдана инвестиция, а парите от нея могат да бъдат инвестирани в интерактивна дъска, например.

Другият проблем - много от учениците, които учим в Пловдив не сме от града и се налага ежедневно да пътуваме. Повече от една трета сме пътуващи.

Моля Ви като съвестен ученик да помислите върху решението си, за да може учението ни да бъде не само качествено, но и приятно! Благодаря! 

До момента в няколко общини в област Пловдив е обявено удължаване на ваканцията. Учебни занятия няма да има в общините Марица, Садово, Стамболийски от 9 до 11 януари. Само с два дни - от 9 до 10 януари - ще е удължена ваканцията в общините Карлово, Лъки и Асеновград.

Фотограф: Мирослав Чобанов

Още снимки от Зимен Пловдив може да видите ТУК

тагове: ваканция, дървена ваканция, студ, зима, пловдив, ученици, болест, сняг, лед, училища