Топ новини:

Пловдивски ученици бяха отличени на Oрфееви таланти

27 Март 2018 коментара Младежка медия;
Пловдивски ученици бяха отличени на Oрфееви таланти

В град Пловдив се проведе Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“

Събитието традиционно се провежда всяка година в предпоследната седмица на месец март. И тази година по традиция мероприятието се случи в периода от 22 до 25 март. Според информацията на уебстраницата, конкурсът се посещава годишно от над 15 000 участници от всички 28 административни области в България.  

Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, заедно със своите ръководители, взеха участие в конкурса на дата 23 март. Талантливите участници от плводивското училище обраха овациите на публиката и журито. Те бяха отличени с грамоти и плакет за тяхното успешно представяне. 

Златна лира на Орфей беше присъдена на Ансамбъл „Марица 2“ с ръководител Нели Карабахчиева. Ансамбъл „Марица 1“ с ръководител Боян Алексиев от своя страна пък бе отличен със сребърна лира. 

Призова позиция зае и ученичката от Х клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Мина Хюремова с ръководител народният певец Здравко Мандаджиев. Нейното вокално изпълнение беше отличено със златна лира на Орфей, придружена  от медал.

От години учениците на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ печелят овации за своите изпълнения.  Те не пропускат възможност да покажат своя талант, съчетан с отличната работа на техните ръководители. Самото училище е известно с подкрепата за развитие на талантите на своите възпитаници.

Паралелките със засилено изучаване на музика, народни танци, народно пеене и дизайн всяка година привличат много млади таланти, които работят усилено и неуморно със своите ръководители, за да развиват пълния си потенциал и да споделят своите способности със света. 

 

тагове: орфееви, таланти, ученици, състезание, награда