Топ новини:

Проф. д-р Запрян Козлуджов - ректор на ПУ за още 4 години (ВИДЕО и СНИМКИ)

20 Април 2015 коментара Екип Младежка Медия;
Проф. д-р Запрян Козлуджов - ректор на ПУ за още 4 години (ВИДЕО и СНИМКИ)

Професор д-р Запрян Козлуджов ще продължи да бъде ректор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ за още 4 години. Той бе избран по време на Общо събрание с пълно мнозинство от 328 гласували "за", от 347 проявили правото си на глас делегати. Само 9 са гласували против настоящия ректор, а 10 човека са се въздържали, като пуснали бели бюлетини. Козлуджов, който бе единствената кандидатура за поста се явява 9-тия Ректор на университета.

В последния месец той представи кандидатурата си пред 8 от 9-те факултета в най-големия ВУЗ в Пловдив. Днес той говори и пред медиите, като се отчете с ръст на вдигнатите заплати, похвали се с първите построени студентски общежития след 89-та година и допълни, че работата по строежа на останалата част на сградите продължава с пълна сила, като те ще бъдат готови през септември. През май пък ще бъде открит и параклиса на ПУ. В програмата му за следващите години е заложено още построяване на Химическия факултет и спортния център около новата зала.  

На конференцията в Новотел-Пловдив бяха коментирани плановете за развитие на университета, нови специалности и развитието на учебните планове. Преди обед проф.д-р Козлуджов представи и свършената през последните години дейност, като той ще продължи да работи по същите проекти и в следващите години – довършването на студентските общежития, разширяването на спортния комплекс около залата на бул. „България“ и др.

Студентски съвет към ПУ, които също са част от Общото събрани и имат право на глас в крайното решение за избиране на Ректор споделиха пред екипа на mediacafe.bg, че се радват на призбирането на проф.д-р Козлуджов. "Знаем, че ще продължим да работим добре и за вбъдеще", споделиха задружно  от Управителния съвет и председателя Светослав Енчев, веднага след избора.

Вижте какво каза пред медиите по-рано днес проф. д-р Козлуджов.

тагове: козлуджов, пу, пловдивски университет, запрян козлуджов, ректор, избори, събрание