Топ новини:

За трета година Startup Weekend в Пловдив

14 Февруари 2017 коментара Младежка медия;
За трета година Startup Weekend в Пловдив

Питали ли сте се какво е необходимо,  за да бъдете успешен предприемач?

Хубава идея, добър екип и упоритост са само част от нещата, които могат да те изстрелят напред 

След успешните две издания през 2013-та и 2015-та година в Пловдивския университет Startup Weekend се подготвя за третия си уикенд. Пролетта под тепетата тази година ще дойде именно с 54-часовия форум, научи mediacafe.bg.

Той ще се състои от 17-ти до 19-ти март в център Аркадия на улица "Сантк Петербург" 48, като младите кандидат-предприемачи ще имат възможността да придобият ценен опит от хора в бизнес средите. За лектори и жури отново ще бъдат поканени известни имена от IT средите, които ще бъдат обявени съвсем скоро. 

Специален гост по време на обяда в неделя ще бъде мениджър на общността Toptal Азия Линдзи. Тя е родена в Хонг Конг, но за своето образование избира Оксфорд, Азия води общността Европа за Toptal с едни от най-добрите програмисти и дизайнери Преди Toptal тя е работила върху разрастването на общността на TED и Thousand Network.

Startup Weekend е глобално движение за млади предприемачи интересуващи се от стартиране на успешни начинания. За статистиката, през 2011-та година тази общност се утвърди като най-голямата, с над 400 събития в 100 страни по целия свят.

Startup Weekend e организация с нестопанска цел със седалище в Сиатъл, щата Вашингтон. Хората по целия свят се срещат, в почивните дни за работни срещи, събиране на полезни идеи, сформиране на екипи и защо не  и създаване на нови фирми.

Всички Startup Weekend събития следват един базов модел:

  • Всеки е добре дошъл да покаже своята стартовата идея и да получи обратна връзка от своите връстници.
  • Създава се дискусия около идеята и в рамките на Startup Weekend-a се коментира бизнес модел, кодиране, проектиране, утвърждаване на пазара.
  • Почивните дни завършват с презентации пред успешни личности от IT и бизнес индустрията с възможност за обратна връзка.
  • Това е възможно най-добрия и удобен случай да се запознаете лично с предприемачи, с които да стартирате бизнес в IT сферата.

Ако искате да се поставите в обувките на един предприемач, следете mediacafe.bg, за да разберете кога започва регистрацията.

 

Повече за последното издание на Startup weekenda, със снимки и видео, което се проведе през 2015-та година може да видите ТУК
 
Мediacafe.bg e основен медиен партньор на събитието за трета година

тагове: пловдив, студенти, предприемачи, бизнес, инкубатор, пари, работа, startup weekend, аркадия