Топ новини:

Хиляди граждани на протест пред съда в Пловдив, безредици няма (СНИМКИ)

07 Февруари 2014 коментара Младежка медия;
Хиляди граждани на протест пред съда в Пловдив, безредици няма (СНИМКИ)

Стотици фенове и граждани блокираха кръстовището на "Чифте баня" по време на митинга в защита на имотите, които съдът може да прехвърли от държавна и общинска в собственост на Главното или Районното мюфтийство около 10:30 часа.

Няколко такива дела се провеждат из цялата страна, като в Пловдивско става дума за 4 обекта, сред които именно и Чифте баня - в момента Център за съвременно изкуство.

На място се събраха няколкостотин фенове от отбори (Ботев, Локомотив, Берое, ЦСКА и Левски) от цялата страна, които изразиха позицията си, че тези обекти трябва да останат български. Футболните привърженици, водени от Елена Ваташка се бяха подготвили и с импровизирана хореография от трансперанти и димки. С „Шуми Марица”, „Боят настана” и Националния химн множеството вдигна огромен шум под съдебните прозорци, докато в нея течеше първото заседание по делото за 4-те пловдивски имота, върху които Главното мюфтийство предяви претенции. В залата присъстваха и фенове, които не скриха възмущението си от провежданата акция и бяха изведени от органите на реда. 

Феновете загърбиха различнията си и застанаха рамо до рамо в тази борба в защита на българските земи. Те издигнаха трансперанти, с които ясно изразиха волята си - "От земята българска един камък не даваме". 

Хората стояха повече от 3 часа пред Окръжния съд в Пловдив блокирайки булевард "6-ти септември". След обявяването на съдебното решение, че делото ще се гледа отново на 11 април, феновете преминаха по централаната градска част на Пловдив.

На място имаше засилено полицейско присъствие, като се стигна само до дребни инциденти.

Делото бе отложено за 11 април. 

тагове: фенове, имоти, протест, мюфтийство, ваташка, Пловдив, култура, съд, Ботев, Локо, ЦСКА, Левски, Берое