Топ новини:

Костадин Димитров: Училищният звънец е необикновена сила

17 Септември 2018 коментара Младежка медия;
Костадин Димитров: Училищният звънец е необикновена сила

Костадин Димитров пожела ползотворна учебна година в „Тракия“

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров присъства днес на тържественото откриване на новата учебната година в три средни училища в района и Аграрния университет. Той сподели празника с учениците, учителите и родителите в СУ „Димитър Матевски",  СУ „Св. Софроний Врачански" и в СУ „Черноризец Храбър''.  Гост на празника в  СУ „Св. Седмочисленици“ бе секретарят на район „Тракия“ Жени Петкова.

„Първият учебен ден е един от малкото дни в българския календар, чакан  трепетно, плахо и с нетърпение. Всяка година звукът от училищния звънец вълнува всички ни с необикновена сила. Трудно намираме най-хубавите думи да изразим емоциите си от срещата в училище с приятели и учители“, заяви в приветствието си Костадин Димитров.

Той се обърна специално към първокласниците и определи първия учебен ден като начало на едно вълнуващо пътешествие. „Доверете се на Вашия първи учител, защото той знае посоката и ще Ви води по пътя на познанието, ще Ви подкрепя и ще Ви окуражава“, призова той. 

На всички ученици районният кмет пожела да преследват смело мечтите си, а на учителите и родителите – да ги подкрепят по пътя им. 

„Пожелавам ползотворна, безпроблемна и пълноценна учебна година“, заяви в приветствието си кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. 

тагове: тракия, кмет, район, пловдив, програма, развитие, училища, 15-ти септември, ученици