Топ новини:

20 вида различни наркотици = 20 автопортрета

10 Май 2014 коментара Тони Тодорова;
20 вида различни наркотици = 20 автопортрета

Наркотиците са лошо нещо! Те вредят на един куп неща в организма ти и не случайно са забранени! Но, хах винаги има и е едно „Но” и то е, че развинтват въображението ти до краен предел. И ще ви разкажа за случая Брайън Люис Саундерс ( Bryan Lewis Saunders).

Брайън е художник на свободна практика, решил да използва съзнанието си в дрогиран вариант, без да слага на преден план това как се отразява на организма му. Започвайки ежедневно да взима по един вид различни наркотични вещества, той решава да рисува свои авторпортрети в замъглено състояние. Освен, че преживява невероятно много драматични моменти, той създава собствени преживявания, които са вдъхновението му, нахвърляно по листа. Оставяйки голям отпечатък във възприятието му за себе си, Брайън започва да става апатичен към околността и получава леко мозъчно увреждане.

Брайън продължава да провежда този експеримент, но вече не всеки ден, а в по-голям периметър от време. Това, което той прави е впечатляващ изказ на Себе си и това, в какво се превръщаш под конрола на опиат. Дори за момент да се е почувствал като нещо, или някой друг, да му е създал цветна илюзия за живота или да го е върнал в забравени спомени, след „изтрезняването”, той отново е себе си..но с увредено съзнание и заболяващо тяло.

Експериментът му е впечатляващ само за самия него си и за това, какво е открил за личността си чрез този вид изкуство. Но за мен и без наркотици всеки може да открие шарения си автопортрет и да го покаже в реалността..а не в създадената фалшива обстановка, която има срок на годност.

Брайън Саундерс има зад гърба си много самостоятелни изложби, в които представя колекцията си от автопортрети. Цялостното му творчество можете да откриете на фейсбук страницата му Bryan Lewis Saunders.

тагове: наркотици, автопортрет, Brian Lewis Saunders, изкуство