Топ новини:

“АДdicted” към поезията на Петър Чухов

06 Февруари 2018 коментара Младежка медия;
“АДdicted” към поезията на Петър Чухов

Стихосбирка “АДdicted” на Петър Чухов с разпознаваемия стил: ирония и игра, деликатност, афоризми

„АДdicted” - поезия от Петър Чухов продължава посоката от предишната книга на автора – „Сбогуване с нарцисизма”. Тя събира както съвсем кратки, така и по-дълги текстове. 

В нея отново доминира атмосферата на несбъднатост, болезнено очакване, съмнение и скептицизъм, но това, което прави впечатление, е, че основното болкоуспокояващо лекарство, характерно за досегашната поезия на Чухов – иронията – тук е в по-малки дози.

Като че ли поетът най-после добива смелостта да се срещне лице в лице с вездесъщността на загубата, липсата и неосъществеността, да се опита да ги преживее, вместо да ги приспива и отбягва.

Резултатът е една болезнена книга, която не спестява нищо както на автора, така и на читателите си, но след нея остава усещането за пречистеност и странен оптимизъм.

Чухов обича да играе с думите, да ги обръща, да ги подхвърля леко нагоре и да гледа, заедно с читателя, в каква форма ще паднат. Обича да намира неочаквани ефекти, преобръщащи обичайното значение и обичайната конотация на дадена дума или образ.

Повече за творбата желаещите ще научат в поредното издание на „Spirt and Spirit“ на 6-ти февруари.

 

тагове: поезия, нова, творба, литература, култура, книга