Топ новини:

Четири лица на живописта в изложба Път на младите

29 Март 2018 коментара Младежка медия;
Четири лица на живописта в изложба Път на младите

Четирима млади артисти ни показват четири различни живописни "лица" в поредната изложба от проекта "Път на младите"

Тя ще бъде открита на 4 април 2018 г. В двете зали на „Бялата къща“ Гергана Балабанова, Иван Кашлаков, Ренета Павлова и Цветомир Илиев представят новите си творби. 

Иван Кашлаков продължава серията "Архив" - III и IV, наслагва и ревизира отминали преживявания - по-често тъжни и носталгични. Новата тема за нощта и любопитството към нея е само потвърждение за живописния талант на автора.

Северното сияние провокира въобръжението на уникалния творец Цветомир Илиев. Той открива красотата в комбинацията на парчета паднали кори от дърво и акрилни бои. Триизмерните композиции заживяват нов живот, изпълнен с красота и  хармония.

Платната на двете дами Гергана Балабанова и Ренета Павлова са контрапункт на "монохромните" настроения на техните колеги.

Ярки, чисти цветове преливат от "Пазарите" на Гергана, светлината грее сред плодовете, усещаш вкуса им. Експресивни и заредени с емоции са и портретите, с които се представя в изложбата.

Ренета от своя страна представя акварелни пейзажи от пътуванията си до Сицилия, Йерусалим, Велико Търново, Резово. Акварелът е любимата й техника, която я предизвиква да я изучава все по-дълбоко.

 

тагове: път, млади, живопис, картини, изложба