Топ новини:

Фабрика за идеи предизвиква гражданите към социална промяна

11 Април 2018 коментара Младежка медия;
Фабрика за идеи предизвиква гражданите към социална промяна

Предизвикателството за социална промяна на Фабрика за идеи приканва активни граждани да срещнат реални проблеми на града си офлайн в 4-дневен формат

Предизвикателството за социална промяна е 4-дневен игрови формат на Фабрика за идеи, който събира инициативни и креативни хора от всякаква възраст и занимания заедно, за да намерят нови решения на общи градски проблеми. След година затишие, се случва за четвърти път и има зад гръба си 9 града партньори и над 390 участници, започнали работа по свои собствени идеи, решаващи социален проблем на града!

Предизвикателството през 2018 ще активира променотворци във Враца, Пловдив и Стара Загора от 11 до 15 май! Те ще разрешават проблеми от следните сфери:

  • младежка заетост
  • борба с корупция
  • образование
  • достъп до култура
  • бедност
  • околна и градска среда
  • толерантост 
  • работа с общности, които са формулирани в конкретни мисии, съобразени с местния контекст на всеки от градовете.

И тъй като надеждата за общностна промяна не се изтърква лесно, ако разполага с отдаден екип, всеки може да се включи с екип в някой от градовете и да го регистрира до 1 МАЙ! 

Този приключенски формат дава възможност един проблем да бъде изследван с други очи като предизвикателство и да се открият НОВИ решения, използвайки методите на Human-centered design (дизайн, ориентиран към човека), които Фабрика за идеи е адаптирала специално за него. 

Вземайки участие в Предизвикателството за социална промяна, участниците се съгласяват да бъдат истински предизвикани, да опознаят сърцето на даден проблем на терен с хората, засегнати от него, и да изпитат възможните решения - участвайки в процеса от началото до края!

Фабрика за идеи и партньорските й организации по градове осигуряват менторска подкрепа, наръчник с инструменти и методи за социална промяна и публично внимание към идеите на екипите!

тагове: участие, практика, добри, дела, промяна